האם יש קשר בין מכשירים סלולאריים לתחלואה בסרטן?

זה כנראה עומד להפתיע אתכם, אך מחקרים חדשים מגלים כי בניגוד לדעה שרווחה עד עתה בקרב הרופאים, לחיים הסלולריים שלנו אין קשר לתחלואה במחלה הנוראה (בריאות)

(צילום: שאטרסטוק)

לרגל יום הסרטן הבינלאומי המצוין היום (שני) ברחבי העולם, פרסמה האגודה למלחמה בסרטן נתונים מעודכנים על תחלואה ותמותה ממחלת הסרטן בישראל, במטרה להגביר את המודעות למחלה ולדרכי המניעה שלה.

מהנתונים עולה כי רק בשנת 2015 מתו בישראל כ-11 אלף בני אדם כתוצאה מהמחלה הקשה.

עוד עולה, כי התפיסה הרווחת לפיה השימוש המוגבר במכשירים סלולרים, והחשיפה לקרינה שבוקעת מהם מגבירים את הסיכון לחלות בסרטן המוח, איננה בהכרח נכונה. מהנתונים שפורסמו עולה כי למרות שהמכשירים הניידים הפכו לחלק בלתי נפרד מחיינו, מאז 1990 לא חל כל גידול בכמות האיבחונים של גידולים סרטניים בראש.

באשר לגידולים שפירים או בעלי התנהגות לא ברורה, חלה מגמת ירידה מובהקת במקרי התחלואה החל מאמצע שנות ה-2000. הירידה הזו תואמת את מגמת הירידה במקרי תחלואה כאלו שנרשמה בארה"ב.

במהלך שנת 2015 אובחנו כ-30 אלף איש כבעלי מחלה המחייבת רישום כסרטן, מתוכם כ-26 אלף עם סרטן חודרני. בהשוואה בינלאומית, מספר החולים החדשים בשנה בישראל גבוה מהממוצע במדינות ה-OECD. עם זאת, שיעור התמותה מסרטן בישראל נמוך לעומת רוב מדינות ה-OECD.

בתום שנת 2015 חיו בישראל כ-90 אלף בני אדם שאובחנו כחולים במחלה בין השנים 2011-2015. מרבית הגברים שנפטרו מסרטן באותה השנה סבלו מסרטן הריאות ואילו רוב הנשים נפטרו לאחר שאובחנו כחולות בסרטן השד. בסך הכל בשנת 2015 מתו כ-11,000 בני אדם מסרטן. באגודה מציינים כי התמותה מהמחלה נמצאת בירידה מתמדת מאז שנות ה-90.

בתוך כך משיקה האגודה למלחמה בסרטן שירות חדש בישראל שנועד לסייע לחולים בסרטן לממש את זכאותם במערכת הבריאות ללא תשלום. צוות המוקד יבצע עבור החולים מכל רחבי הארץ, בדיקת זכאות והחזרים מול קופות החולים, בדיקה והכוונה בנושא אישורי תרופות וכן יעניק ייעוץ וסיוע בהתמודדות מול הבירוקרטיה של מערכת הבריאות.

השירות החדש של האגודה יינתן בחינם בכל שעות היממה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר