מרק שעועית סמיך וטעים. תכינו את הלחם
מרק שעועית סמיך וטעים. תכינו את הלחם (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 500 גרם שעועית לבנה, מושרת לילה שלם
  • 2 עגבניות, חתוכות לקוביות
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 2-3 כפות גדושות רסק עגבניות
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כפות פפריקה
  • 1 כף פפריקה חריפה (אופציונלי)
  • 1 כפית כמון
  • 3-4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

אאא

1. בסיר גדול ועמוק, מחממים את שמן הזית ומטגנים את השום עד שהוא נעשה ריחני. מוסיפים את העגבניות וממשיכים לטגן עד שהן מתרככות. מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים, מערבבים ומטגנים עוד 4 דקות.

2. מוסיפים את השעועית לסיר, מערבבים ומטגנים קלות.

3. מכסים את תכולת הסיר במים ומגביהים לאש בינונית-גבוהה. מבשלים במשך שעה וחצי, עד שהמרק מסמיך. מדי פעם בודקים מה מצבו ומפקחים על גובה האש.