פאי רועים.
פאי רועים. (באדיבות המצלם)
  • זמן הכנה
  • רמת קושי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 2 בצל גדול קצוץ
  • מספר סוגי פטריות
  • סלרי חתוך דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • פלפל חריף קצוץ
  • 2 גזר חתוך לקוביות קטנות

אופן ההכנה:

אאא

במחבת של סולתם מטגנים עם שמן זית את קוביות הגזר, מוסיפים מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וחריפה, קצת בהרט, קצת סוכר, שהכל רך מוסיפה חצי קילו בשר טחון ועוד 70 גרם שומן כבש ומתבלת במידה אם חסר.

מבשלים בסיר תפוחי אדמה עם מים ומלח עד לריכוך, מסננים, מקלפים, מרסקים, ומוסיפים שמן, מלח, פלפל שחור וכף שמנת צמחית.

במחבת עם שמן מטגנים רצועות של חצילים דקים משתי הצדדים.

שלב השכבות:

הבשר טחון עם כל הדברים למטה מעל שכבה של חצילים, מפזרים מלח ומעל מזלפים את הפירה מניחים בשכבה ומכניסים לתנור ל-20 דקות עד להזהבה. 

לציפוי הקראנץ' - חותכים לרצועות בצל גדול, מקמחים עם שתי כפות קמח ומטגנים בסיר עם שמן עמוק עד שנהיה קריספי, מפזרים מעל הפאי יחד עם פטרוזיליה קצוצה.

בתיאבון!