רוטב בוטנים בנוסח תאילנדי
רוטב בוטנים בנוסח תאילנדי (צילום: www.lowcarb-ology.com)
  • זמן הכנה7 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 1/2 כוס חמאת בוטנים איכותית
  • 3 כפות ציר מרק עוף חם
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות רוטב צ'ילי חריף (או כל רוטב חריף אהוב אחר)
  • 2 כפות מיץ ליים / לימון
  • 14 גרם שורש ג'ינג'ר, מגורד
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1/4 כפית מולסה / דבש / סירופ תירס
  • 4 טיפות מי אננס
  • 1 כף אבקת סטיביה או פחות - לפי הטעם
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כפית רוטב דגים (אופציונלי)

אופן ההכנה:

אאא

1. במיקסר, מקציפים יחד את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת חלקה.

2. מאחסנים במקרר בצנצנת זכוכית מעוקרת ואוטמים היטב. עדיף להמתין יום אחד לפני השימוש, זה מסייע לטעמים להתמזג.

להגשה: מוזגים בנדיבות את הרוטב מעל בשר / עוף מוכן (מבושל או אפוי) ואפילו על סלט ירקות מגוון.

מקור
lowcarb-ology