באנו לעזור

מתכון לרוטב בוטנים בנוסח תאילנדי

הטעם החמישי החמקמק שלא כולם יודעים לזהות נקרא ביפנית "אומאמי", או כמו שאנחנו מעדיפים לקרוא לו: "טעם של עוד". הרוטב הנהדר הזה מצליח להשיג בדיוק את המטרה הזו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה7 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 כוס חמאת בוטנים איכותית
  • 3 כפות ציר מרק עוף חם
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות רוטב צ'ילי חריף (או כל רוטב חריף אהוב אחר)
  • 2 כפות מיץ ליים / לימון
  • 14 גרם שורש ג'ינג'ר, מגורד
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1/4 כפית מולסה / דבש / סירופ תירס
  • 4 טיפות מי אננס
  • 1 כף אבקת סטיביה או פחות - לפי הטעם
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כפית רוטב דגים (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1. במיקסר, מקציפים יחד את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת חלקה.

2. מאחסנים במקרר בצנצנת זכוכית מעוקרת ואוטמים היטב. עדיף להמתין יום אחד לפני השימוש, זה מסייע לטעמים להתמזג.

להגשה: מוזגים בנדיבות את הרוטב מעל בשר / עוף מוכן (מבושל או אפוי) ואפילו על סלט ירקות מגוון.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר