ארוחה בתבנית אחת

מתכון לחזה עוף וירקות אפויים בתנור

ישנם ימים שאתם חדורי מוטיבציה ומארגנים ארוחות מופת, ויש ימים שילדים ממלאים לכם את הידיים ודורשים ארוחה כאן ועכשיו. ובכן, הנה גלגל הצלה שיוציא אתכם המלכים של המטבח (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 450 גרם חזה עוף, ללא עור וללא עצמות
  • 1 כף שמן שומשום
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות דבש
  • 2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
  • 2 פלפלים צהובים, חתוכים לקוביות
  • 3 גזרים, קלופים ופרוסים
  • 1/2 ראש ברוקולי, מחולק לפרחים
  • 2 בצלים סגולים, קצוצים
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
  • 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה, להגשה

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, ומשמנים קלות תבנית אפייה גדולה.

2. מסדרים את נתחי העוף בתבנית. בקערה קטנה, מערבבים את שמן השומשום ורוטב הסויה ומזלפים את התערובת באופן שווה על העופות.

3. מסדרים בתבנית את הפלפלים האדומים והצהובים, הגזר, הברוקולי והבצל הסגול, מזלפים מעל את שמן הזית ומערבבים בעדינות לציפוי. מתבלים במלח ופלפל שחור.

4. אופים במשך 23-25 דקות, עד שהירקות רכים והעוף מבושל לגמרי. מוציאים מהתנור, מקשטים בפטרוזיליה ומגישים מיד, חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר