נמסות בפה

מתכון לעוגיות חמאה בצורת דונאטס בזיגוג מתוק

אתם מכורים לדונאטס, אבל פחות מתחשק לכם לעמוד לטגן? לכו על העוגיות החמודות האלה שכיף להכין עם הילדים ולזכות בזמן איכות מתוק ומלא הנאה לשני הצדדים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 כוסות קמח, מנופה
  • 1/3 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • קמצוץ מלח ים
  • 226 גרם חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס סוכר
  • 1 ביצה גדולה
  • 1/2 1 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 1 כוסות אבקת סוכר
  • 3 כפות שמנת מתוקה
  • 3 טיפות צבע מאכל אדום (אופציונלי)
  • סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:

1. בקערה בינונית, מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, אגוז המוסקט ומלח.

2. במיקסר, מעבדים את החמאה והסוכר במשך כ-4 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה וקרמית. מוסיפים את הביצה וכפית תמצית וניל וממשיכים לעבד עד לשילוב מלא. מגרדים את דפנות הקערה כדי לוודא שכל המרכיבים משולבים באופן שווה.

3. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה ומעבדים עד לקבלת בצק. מעצבים את הבצק לדיסק שטוח, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך שעה.

4. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. על משטח עבודה מקומח קלות, מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ.

5. בעזרת חותכן עוגיות בינוני, קורצים כ-24 עיגולים מהבצק, ובעזרת חותכן קטן יותר, קורצים בחלק הפנימי של כל עיגול בצק, כך שתתקבל צורה דונאטס (עיגול עם חור באמצע).

6. מעבירים את העוגיות לתבניות המוכנות (אפשר כמובן גם לאפות את "החורים" או לעשות מהם עוד כמה עוגיות), ואופים במשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.

8. הכנת הזיגוג: בקערה בינונית, מקציפים יחד את הסוכר, השמנת ו-1/2 כפית תמצית וניל. מוסיפים שמנת אם צריך כדי להפוך את הזיגוג לנוזלי יותר. לבסוף, מוסיפים את צבע המאכל וממשיכים להקציף כד לקבלת גוון ורוד בהיר.

9. טובלים כל עוגייה בזיגוג, ומסדרים את העוגיות המוכנות על רשת אפייה. לפני שהזיגוג יתקשה, מפזרים מעל סוכריות צבעוניות. שומרים במיכל אטום בטמפרטורת החדר עד שבוע.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר