קדרת בשר עסיסית ועשירה - קדרת בשר עם ירקות שורש וערמונים ביין אדום
קדרת בשר עסיסית ועשירה (צילום: כיכר השבת)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1.5-2 ק"ג בשר גולש, חתוך לקוביות
  • 10 תפוחי אדמה קטנים, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 1 ראש שום, מפורק לשיניים
  • 4 זוקיני או קישוא אחר, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 4 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 3 בצלים, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 1 כף פלפל שחור גרוס טרי
  • מלח
  • 2 כוסות יין אדום חצי יבש
  • 200 גרם ערמונים בוואקום
  • 4 כפות שמן

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים בו את קוביות הבשר עד להזהבה יפה מכל הצדדים.

2. מוסיפים את כל הירקות לסיר, מערבבים ומטגנים במשך 5-7 דקות על אש בינונית.

3. מפזרים מעל את שיני השום, בשלמותן, מתבלים במלח ופלפל שחור, יוצקים מעל את היין ומערבבים היטב.

4. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך שעה וחצי עד שעתיים.