מתכון לפרנץ' טוסט מושחת עם בננות מקורמלות
(צילום: pastriesbykate@)
אאא

מספר חודשים לאחר לידת בני בכורי, עת שביליתי את רוב שעות היממה בביתנו הקט, בין הכנת בקבוק לקיפול כביסה, מצאתי את עצמי תרה אחר אוכל קליל ומנחם, שאינו דורש עבודה רבה מדי בהכנתו ובקרצוף סדרת כלים לאחריה.

תוך כדי שיטוטים באתרי מתכונים למיניהם, נזכרתי במנת ה״לחם המטוגן״ מילדותי שכל כך אהבתי והחלטתי לקחת אותה צעד אחד קדימה למחוזות ה״פרנץ׳ טוסט״ של ימינו.

אז קבלו מתכון לשתי מנות של ״פרנץ׳ טוסט״ מושחת עם בננות מקורמלות שהיא פשוט תענוג לחיך.

זמן הכנה: 20 דקות.

מצרכים לטוסט:

6 פרוסות לחם לבן

2 ביצים

1/2 כוס חלב

כף סוכר

1 כף קינמון

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

מעט חמאה לטיגון

מעט סירופ מייפל

אבקת סוכר (לא חובה)

מצרכים לבננות המקורמלות:

3 בננות חתוכות לפרוסות/קוביות

כוס סוכר

מעט חמאה 

אופן הכנת הלחם:

  1. מערבבים היטב את החומרים בקערה
  2. ממיסים מעט חמאה במחבת מחוממת
  3. טובלים את פרוסות הלחם בבלילה, משני הצדדים
  4. מטגנים, כמובן, גם משני הצדדים

אופן הכנת הבננות:

  1. מניחים מחבת רחבה על האש
  2. כשהמחבת חמה, מפזרים עליה באחידות את הסוכר
  3. כשהסוכר נמס, מוסיפים קוביות חמאה ואת הבננות בכל שטח המחבת
  4. מערבבים בכף עץ גדולה עד להשחמה
  5. מומלץ לפדר את פרוסות הלחם המטוגנות באבקת סוכר.
  6. הגישו אותן לצד הבננות וזלפו מעל מעט סירופ מייפל.

בתיאבון!