איך מכינים את ההמבורגר המושלם?

יש לשלב כמה נתחים לעשיית המבורגר, מומלץ ביותר לשלב אנטריקוט ושייטל, מרקם הטעם שיוצא מהשילוב הזה הינו מושלם ללא מתחרים. הכמות הנדרשת ל 6 סועדים הינה 3/4 קילו אנטריקוט ו-3/4 קילו שייטל, קילו וחצי בסה"כ.

המומלץ ביותר זה לקצוץ את הבשר בסכין אך במידה וכמות הבשר גדולה ישנה אפשרות גם לטחון במכונה טחינה גסה (או לבקש זאת מהקצב המקומי).

יש ללוש היטב את הבשר. ככל שנלוש את הבשר יותר כך המרקם שלו יהיה אחיד ויציב יותר, קל לעיצוב ולא יתפרק על הגריל. יש הטוענים כי לא כדאי ללוש את הבשר יותר מידי כי אז הקציצה הופכת למדי מוצקה, ההמלצה המועדפת ע"פ גישה זו היא ללוש עד שהבשר יתאחד אבל לא יתקשה.

המלצה נוספת אך לא הכרחית, במידה ויש זמן, כדאי לקרר את הקציצות מספר שעות ויש להוציא אותן שעתיים לפני ששמים על הגריל.

התיבול ייעשה ממש סמוך לצלייה ויכלול פלפל שחור ומלח בלבד. כל המוסיף גורע.

תהליך הצלייה – הצלייה המועדפת והטובה הינה על גריל פחמים מחומם ולוהט. יש להפוך את ההמבורגר רק פעם אחת כמו סטייק, צולים כך משני הצדדים, אין לנעוץ מזלג בבשר או לעשות חתכים בסכין, משך זמן הצלייה תלוי בטעם אישי של כל אחד.

בתיאבון!