לכבוד שבת

מתכון לעוף ברוטב סויה ותפוזים וגם: איך מתכון נולד?

להיות שפית בעלת קייטרינג זה לא קל. ככזו, מורן פינטו חייבת לחדש ולגוון כל הזמן ולהפיק במהלך השנה המשופעת חגים ושמחות מאות של מתכונים שונים. אז איך מתכון נולד? "אני מתחילה להכין מנה בלי מתכון וזורמת עם היד שלי" מספרת מורן. למשל, את המתכון הבא היא התחילה בטיגון של העופות ללא תיבול - והוא נגמר ברוטב סויה ותפוזים משגע וקל הכנה (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
עוף ברוטב סויה ותפוזים (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 כפות שמן
  • 6 חלקי עוף
  • 1 בצל לבן גדול, קצוץ
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 1 תפוז גדול, סחוט היטב

אופן ההכנה:

1. בסיר רחב מחממים את השמן ומטגנים את חלקי העוף בתחילה מצד העור ממש עד להזהבה טובה וקראנצ'יות, ואז הופכים ומטגנים עוד 5 דקות. מוציאים את העופות מהסיר לצלחת.

2. מוסיפים לסיר (עם אותו השמן) את הבצל ומטגנים להזהבה קלה. מוסיפים את הסוכר, רוטב הסויה ומיץ התפוז הסחוט, מערבבים יחד עד לרתיחה.

3. מחזירים את העופות לסיר ומבשלים אותם עם הרוטב במשך 4 דקות מכל צד לספיגת הטעמים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר