אאא

מומחית הבישול הנודעת, אינה גרטן, יודעת להכין עוף צלוי באופן מופלא, פחזניות עם גלידת וניל מענגות, לנצל שאריות אוכל ולמנוע את השלכתן לפח האשפה ואפילו מתהדרת בטעם משובח בבגדים, אבל מסתבר שיש לה מושג ירוק גם בגינון. ידה בכל, בקיצור.

בחשבון האינסטגרם שלה המונה קרוב לשני מיליון עוקבים נאמנים, הציגה תמונה של הגן המדהים שלה באיסט המפטון ועל הדרך נידבה לנו טיפ לקבלת גינה שאי אפשר להישאר אדישים למראה שלה.

הנה איך גרטן בוחרת ושותלת את הפרחים שלה: "אני חושבת שלפרחים יש את ההשפעה הגדולה ביותר, כאשר שותלים כמה סוגים שונים בקווים ארוכים. זה יוצר פרץ של צבע שבולט ביופיו אפילו ממרחק רב. צבעונים לבנים ומוסקרים כחולים הם השילוב האהוב עלי באביב. אני נהנית מהם מאד בזמן האחרון!".

השיטה של גרטן דוגלת בארגון של צבעים רבים מאותו פרח (במקום פרחים שונים), והיא נדבקת לשלושה או חמישה מכל אחד (מה שהיא מכנה כ"כלל המספרים המוזרים"). 

אגב, החוק הזה תקף גם לעיצוב זר פרחים לאגרטל הביתי. גרטן אומרת ש"שלושה או חמישה פרחים מכל צבע תמיד יראו הכי טוב. (אני לא יכולה להסביר את זה, אבל זה באמת עובד!)". מעניין.

אינה גרטן? יותר כמו אינה garden (גינה).