עוגיות שיבולת שועל
עוגיות שיבולת שועל (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה35 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 כוס (100 גרם) תמרים מגולענים, קצוצים
  • 1/3 כוס (85 מ"ל) מים רותחים
  • 1 ביצה
  • 3 כפות סירופ מייפל או דבש
  • 3 כפות שמן קוקוס מומס או כל שמן ניטרלי אחר (ללא טעם)
  • 1 כפית תמצית וניל (או כל תמצית טעם אחרת)
  • קמצוץ מוסקט או הל (אופציונלי)
  • 1/4 1 כוסות שיבולת שועל
  • 1/2 כוס שקדים מולבנים פרוסים / כל אגוז קצוץ אחר
  • 1/4 כוס שבבי קוקוס קטנים
  • 1/2 כוס צימוקים
  • 3/4 כוס שקדים טחונים או קמח שקדים
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית קינמון (אופציונלי)

אופן ההכנה:

אאא

מתכון ל-6 עוגיות גדולות או 8 בינוניות

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מניחים את התמרים בקערה, יוצקים מעל את המים הרותחים, מכסים וממתינים 10 דקות או יותר. מועכים עד לקבלת מחית דביקה. מוסיפים את הביצה, המייפל או הדבש, השמן ותמצית הווניל ומערבבים היטב בכף עץ.

3. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה סמיכה. 

4. יוצרים על התבנית 6 עוגיות עגולות גדולות או 8 בינוניות ואופים במשך 20 דקות עד להזהבה יפה.