מתכונים לשבועות

מתכון לקוויאר חצילים חלקלק שאתם חייבים לנסות

סלט חצילים בטעם מעושן ומרקם חלקלק שיחד הופכים את כל העסק הזה לממכר במיוחד. חובה על שולחן החג שלכם! (מתכונים לשבועות, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
קוויאר חצילים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 700 גרם חצילים
  • 1/2 בצל, קצוץ דק
  • 1 שן שום, קצוצה דק
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה + תוספת לקישוט
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית חומץ בן יין אדום
  • 1 כף מיונז (אופציונלי)
  • מלח גס ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. דוקרים את החצילים במזלג לכל אורכם, מסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר כסף וקולים במשך 50-60 דקות, עד שהם רכים מאוד.

2. מצננים את החצילים, חוצים לאורך ומגרדים החוצה את "הבשר". קוצצים אותו ומעבירים לקערה גדולה.

3. מוסיפים את הבצל, השום, הפטרוזיליה, השמן, החומץ, המיונז, 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור ומערבבים היטב. מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר