בלגיה אצלך בעוגת השמרים
בלגיה אצלך בעוגת השמרים (צילום: יח"צ)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(10 מנות):

  • 500 גרם (31/2 כוסות) קמח מנופה
  • 1 כפית מלח
  • 25 גרם שמרים טריים או 10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 1 ביצה
  • 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 240 מ”ל (1 כוס) חלב פושר
  • 300 גרם (3/4 צנצנת) ממרח לוטוס
  • 60 מ”ל (1/4 כוס) מים
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר

אופן ההכנה:

אאא

(החומרים הינם לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס”מ) 

1. מכינים את הבצק: שמים קמח, מלח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים כמה שניות. מוסיפים ביצה וקוביות חמאה תוך כדי לישה. יוצקים בהדרגה חלב פושר וממשיכים ללוש במהירות נמוכה כ-8-7 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק. 

2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומשמנים את הבצק בעוד מעט שמן עד שכולו יצופה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים. הבצק יגדיל את נפחו ב-50%. 

3. מרכיבים את העוגה, מתפיחים שוב ואופים: מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות. 

4. מניחים את הבצק על גבי משטח מקומח קלות ומרדדים אותו לריבוע בגודל 50 ס”מ ועובי 1/2 ס”מ. מורחים עליו ממרח לוטוס בשכבה דקה ואחידה בעזרת פלטה מדורגת (או סכין חלק) ומגלגלים את הבצק לגליל. מסירים את הקצוות בעזרת סכין חד וחותכים את הגליל ל-12 פרוסות בעובי 3-2 ס”מ.

5. מעמידים את הפרוסות עם רווחים ביניהן בתבנית, כשהצד החתוך כלפי מעלה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-40-30 דקות עד שהפרוסות יגדילו את נפחן ב-50% וייצמדו זו לזו.  

6. מחממים תנור ל-170 מעלות. 

7. אופים כ-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה יפה. 

8. מכינים סירופ סוכר ומגישים: בזמן שהעוגה בתנור מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן, מבשלים כ-3-2 דקות ומסירים מהכיריים. מצננים.

9. מברישים את העוגה החמה בסירופ, מצננים אותה לטמפ’ החדר ומגישים.

 

טיפ: העוגה הכי טעימה ביום הכנתה ולמחרת. אם מעוניינים לשמור לתקופה ארוכה יותר, מומלץ להקפיא את העוגה כשהיא עטופה היטב. להגשה מפשירים בטמפ’ החדר ומחממים קלות בתנור חם.