שושני שמרים במלית ממרח לוטוס

עוגת השמרים הקלאסית והמרהיבה משתבחת בזכות מלית ממרח לוטוס מהחברה הבלגית שבמקורן עשויות מעוגיות בבצק קינמון ותבלינים ועוברות קירמול בהליך הכנתם (שיווקי)

בלגיה אצלך בעוגת השמרים (צילום: יח"צ)
זמן הכנה75 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 500 גרם (31/2 כוסות) קמח מנופה
  • 1 כפית מלח
  • 25 גרם שמרים טריים או 10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 1 ביצה
  • 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 240 מ”ל (1 כוס) חלב פושר
  • 300 גרם (3/4 צנצנת) ממרח לוטוס
  • 60 מ”ל (1/4 כוס) מים
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר

אופן ההכנה:

(החומרים הינם לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס”מ)

1. מכינים את הבצק: שמים קמח, מלח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים כמה שניות. מוסיפים ביצה וקוביות חמאה תוך כדי לישה. יוצקים בהדרגה חלב פושר וממשיכים ללוש במהירות נמוכה כ-8-7 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.

2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומשמנים את הבצק בעוד מעט שמן עד שכולו יצופה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים. הבצק יגדיל את נפחו ב-50%.

3. מרכיבים את העוגה, מתפיחים שוב ואופים: מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות.

4. מניחים את הבצק על גבי משטח מקומח קלות ומרדדים אותו לריבוע בגודל 50 ס”מ ועובי 1/2 ס”מ. מורחים עליו ממרח לוטוס בשכבה דקה ואחידה בעזרת פלטה מדורגת (או סכין חלק) ומגלגלים את הבצק לגליל. מסירים את הקצוות בעזרת סכין חד וחותכים את הגליל ל-12 פרוסות בעובי 3-2 ס”מ.

5. מעמידים את הפרוסות עם רווחים ביניהן בתבנית, כשהצד החתוך כלפי מעלה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-40-30 דקות עד שהפרוסות יגדילו את נפחן ב-50% וייצמדו זו לזו.

6. מחממים תנור ל-170 מעלות.

7. אופים כ-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה יפה.

8. מכינים סירופ סוכר ומגישים: בזמן שהעוגה בתנור מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן, מבשלים כ-3-2 דקות ומסירים מהכיריים. מצננים.

9. מברישים את העוגה החמה בסירופ, מצננים אותה לטמפ’ החדר ומגישים.

טיפ: העוגה הכי טעימה ביום הכנתה ולמחרת. אם מעוניינים לשמור לתקופה ארוכה יותר, מומלץ להקפיא את העוגה כשהיא עטופה היטב. להגשה מפשירים בטמפ’ החדר ומחממים קלות בתנור חם.

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר