• זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(12 מנות):

  • 1 ביצה גדולה  
  • 1 כוס סוכר
  • 170 גרם יוגורט רגיל
  • 1/4 כוס שמן קנולה / צמחי  
  • 1/2 1 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 כוס קפה מבושל, פושר (הקפה מוסיף עומק לקקאו, אך ניתן להחליף במים פושרים)
  • 1/2 כוס אבקת קקאו לא ממותקת  
  • 1 כוס קמח, מנופה  
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  •  1/2 כפית מלח (לא חובה)
  • לגנאש:
  • 250 גרם שוקולד חלב קצוץ
  •  3/4 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל או 1-2 כפות רום / וויסקי / ליקר קפה / ליקר שוקולד

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-175 מעלות, מרפדים בנייר כסף תבנית מרובעת או עגולה עם שוליים גבוהים. משמנים קלות את תוך התבנית ומפזרים מעל מעט קמח.

2. בקערה גדולה טורפים את הביצה, הסוכר, היוגורט, השמן, ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקפה המבושל ואבקת קקאו וטורפים במרץ עד שהבלילה חלקה וללא גושים.

3. מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה, אבקת האפייה, המלח, וטורפים ידנית בתנועות חזקות במשך כדקה, עד שהם נטמעים היטב בבלילה שצריכה להיות די נוזלית.

4. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 30 דקות לפחות לפני שמוסיפים את הגנאש. 

הכנת הגנאש:
5. ממיסים את השוקולד בבן מארי או במיקרוגל במשך דקה. בקערה נפרדת, מחממים את השמנת במשך 60-75 שניות במיקרוגל או בסיר קטן עד שהיא מתחילה לבעבע ולהראות סימני רתיחה. 

6. יוצקים את השמנת החמה על השוקולד, מחכים דקה ואז מערבבים במרץ עד שהשוקולד נמס ומתקבלת תערובת חלקה וקטיפתית. מוסיפים את תמצית הווניל או טעמים אחרים, מערבבים היטב ונותנים לגנאש לנוח במשך 10 דקות כדי להתעבות ולאחד טעמים. 

7. מערבבים קלות את הגנאש ויוצקים על העוגה המוכנה. נעזרים במרית סכין רחבה כדי לשטח את הגנאש על העוגה. ממתינים 30 דקות בטמפרטורת החדר ורק אז פורסים ומגישים את העוגה.

עוגה ללא גנאש ניתן לאחסן בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 5 ימים. עוגה מצופה בגנאש מאחסנים בכלי אטום במקרר עד 5 ימים.

יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות