הג'ינג'ר הוא תוספת מבורכת למגוון רחב של מנות ובעל תכונות רפואיות נהדרות, אלא שכדי להפוך אותו לשמיש אנחנו נאלצים לעבור דרך לא נחמדה במיוחד.

האם נגזר עלינו לסבול לנצח בדרך לאושר? ובכן, התשובה שלילית. הנה הדרך הטובה ביותר לגרד ג'ינג'ר בקלות:

1. אחסון נכון

כדי להפיק את המרב משורש הזנגביל, יש לאחסן אותו בצורה נכונה. כלומר לשמור אותו שלם ולא קלוף בשקית ניילון במגירת הירקות שבמקרר ואפילו עדיף סגור בשקית במקפיא - כך הוא יישמר לכם ללא הגבלת זמן ואף יהיה לכם קל יותר לגרד אותו בעת הצורך, כשהוא קפוא.

2. איך לגרד את הג'ינג'ר

אוחזים בחתיכת הג'ינג'ר ומקלפים אותה בעזרת החלק העליון של כף או עם קולפן ירקות.

כעת, מגרדים את הג'ינג'ר בפומפיית מיקרו לרוחב סיבי השורש, מה שיניב הכי הרבה "בשר".

מדוע דווקא פומפיית מיקרו?

כיוון שבפומפייה רגילה אחוזים רבים מבשר הג'ינג'ר נשארים תקועים בין החורים וגורמים לכם לעבוד קשה בניקויה. בנוסף, רצוי תמיד להחזיק פומפיית מיקרו במטבח; היא מעולה לגירוד פרמזן, קליפות של פירות הדר, אגוז מוסקט ושבבי שוקולד.