מתכון לפרוסות תפוחי אדמה אפויות בסגנון צרפתי

תוספת מתפוחי אדמה היא תמיד דבר כיפי וגמיש. ישנן אינסוף דרכים להכין אותם וזו אחת היפות שבהן: דומינו מפרוסות תפוחי אדמה דקות במיוחד עטופות ברוטב עדין, מה שהופך אותן למנת צד אולטימטיבית לכל עיקרית (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
דומינו תפוחי אדמה קריספיים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1.25 ק"ג תפוחי אדמה בקליפה אדומה, פרוסים דק מאוד בעזרת מנדולינה או סכין חדה
  • 200 גרם חמאה ללא מלח / מחמאה ללא מלח
  • 4 עלי דפנה
  • מלח ים

אופן ההכנה:

1. בתבנית עגולה או מלבנית, מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה כמו דומינו.

2. בסיר קטן על אש בינונית, ממיסים את החמאה ומביאים לרתיחה עדינה במשך 1-2 דקות. בעזרת כף דולים את מוצקי החלב שצפים למלעלה, אם יש כאלה.

3. יוצקים את החמאה המומסת על תפוחי האדמה כך שהיא תגיע לרובם ודוחפים את עלי הדפנה בין הפרוסות.

4. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 40-45 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים.

5. מסירים את נייר הכסף ומברישים את החלק העליון של תפוחי האדמה ברוטב החמאה שהצטבר בתבנית. מחזירים לתנור, ללא כיסוי, ואופים במשך 12-15 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה זהובים ופריכים.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר