מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה מהירה ברוטב חמאה ופרמזן

לפעמים זה כל מה שצריך כדי לסגור את פינת הארוחה החמה היומית: קערה גדולה של פסטה שאין דרך להכין אותה לא נכון: מתכון לפסטה מהירה ברוטב חמאה ופרמזן שבאה בול כשאין לכם כוח להכין כלום (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פסטה מהירה ברוטב חמאה ופרמזן (צילום: Bruna Branco)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 400 גרם ספגטי
  • 120 גרם חמאה ללא מלח
  • 1 כוס גבינת פרמזן מגוררת + תוספת להגשה
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1. מרתיחים מים מומלחים בסיר גדול (2 כפות מלח גס על כל 7 ליטר מים). מוסיפים את הפסטה למים הרותחים ומבשלים אותה לפי ההוראות שעל האריזה פחות דקה אחת, לדרגת עשייה אל דנטה.

2. שומרים 1/2 כוס ממי בישול הפסטה ואז מסננים אותה, אך נזהרים לא לייבש אותה יותר מדי.

3. במחבת גדולה, ממיסים את החמאה על אש בינונית במשך 3-4 דקות, מדי פעם מערבבים, עד שהחמאה לא תוססת יותר ובעלת גוון זהוב ועולה ריח אגוזי וקלוי, אך יש להיזהר שהיא לא תישרף. מסירים מיד מהאש.

4. מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת ומערבבים. מוסיפים את הפרמזן ומערבבים ובהדרגה, מוסיפים גם את מי בישול הפסטה, 1 כף בכל פעם, עד שהרוטב מצפה את כל הפסטה (סביר להניח שלא תצטרכו את כל 1/2 הכוס).
מחלקים לצלחות אישיות, מתבלים בפלפל שחור ותוספת של פרמזן ומגישים מיד.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר