כרובית צלויה עם פטה, שקדים וזיתים
כרובית צלויה עם פטה, שקדים וזיתים (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 1 ראש כרובית בינוני, מחולק לפרחים
  • 3 כפות שמן זית  
  • מלח גס ופלפל שחור
  •  קורט צ'ילי גרוס (לא חובה)
  • 1/4 כוס שקדים קצוצים
  • 1/3 כוס גבינת פטה מפוררת
  • 1/2 כוס זיתים ירוקים מגולענים וקצוצים
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 לימון

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

2. בקערה גדולה מערבבים את פרחי הכרובית עם שמן הזית. מתבלים היטב עם מלח, פלפל שחור וצ'ילי גרוס ומערבבים שוב היטב.

3. מפזרים את פרחי הכרובית המתובלים בתבנית גדולה בשכבה אחת ואופים במשך 25-30 דקות עד שהם פריכים וזהובים. מערבבים את פרחי הכרובית באמצע האפייה כדי להבטיח השחמה שווה.

4. במקביל, קולים את השקדים במחבת יבשה על אש בינונית-נמוכה במשך 4-5 דקות תוך ערבוב מתמיד שלא יישרפו.

5. בקערה גדולה, מערבבים את פרחי הכרובית הצלויים עם גבינת הפטה, הזיתים, מחצית מכמות השקדים ו-1 כף פטרוזיליה קצוצה.

סמוך להגשה, מוסיפים את המחצית הנותרת של השקדים והפטרוזיליה, סוחטים מעל את הלימון ומערבבים.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות