בשר מפורק בסגנון מקסיקני
בשר מפורק בסגנון מקסיקני (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • תערובת התבלינים:
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/2 כפית אבקת צ'ילי
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כף אורגנו מיובש
  • 1 כפית אבקת כוסברה
  • 2 כפיות אבקת בצל / אבקת שום או כפית אחת מכל אחת מהאבקות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • לבשר:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1.5 ק"ג בשר - נתח מס' 15 (צ'אך) או נתח מס' 3 (בריסקט)
  • 5 שיני שום, כתושות
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 3/4 כוס (185 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 2 כפות מיץ ליים
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות משימורים
  • 2 כוסות (500 מ"ל) ציר מרק בקר / עוף / מים + מעט אבקת מרק
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

אאא

1. בקערה, מערבבים היטב את כל התבלינים. מניחים את נתח הבשר על משטח עבודה נקי, מפזרים מעל 4 כפיות מתערובת התבלינים ומעסים אותם בידיים לתוך הבשר.

2. בסיר גדול עם תחתית כבדה, מחממים את שמן הזית על אש גבוהה. מוסיפים את נתח הבשר ומשחימים אותו היטב מכל הצדדים. מוציאים לצלחת.

3. מנמיכים לאש בינונית, אם הסיר נראה "יבש" מדי, מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים את השום והבצל במשך 3 דקות עד להתרככות.

4. מוסיפים את מיץ התפוזים ומיץ הליים, ומגרדים את תחתית הסיר כך שהנתחים החומים יתערבבו ברוטב. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת ציר המרק, מערבבים, ואז מחזירים את הבשר לסיר. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה, ואז מנמיכים לאש קטנה לבעבוע עדין.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

5. מבשלים בסיר מכוסה על אש נמוכה במשך שעתיים, מסירים את המכסה ומבשלים 30 דקות נוספות, עד שהבשר רך מספיק לפירוק.

6. מוציאים את הבשר לצלחת ובעזרת 2 מזלגות, גורסים אותו ל"חוטים". במקביל, משאירים את המכסה סגור ונותנים לרוטב לספוג טעמים ולהסמיך במשך 10-15 דקות.

7. מחזירים את הבשר המפורק לסיר עם הרוטב ומערבבים לציפוי מלא.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות