סוכות תשפ"א 2020

מתכון לעוף שלם אפוי על מצע אורז וחמוציות

תודו שתמיד חלמתם להגיש לשולחן מנה מפוארת שכוללת את התיאור "על מצע", נכון? ובכן, מורן פינטו מגשימה לכם חלום. מתכון לעוף שלם אפוי על מצע אורז וחמוציות. חגיגי אך לא מסובך להכנה (מתכונים, אוכל)

עוף שלם אפוי על מצע אורז וחמוציות (צילום: מורן פינטו )
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 עוף שלם במשקל 1.5 ק"ג
  • 2 כוסות אורז לבן
  • 1/2 כוס חמוציות
  • מלח ופלפל שחור
  • 3 כפות שמן
  • 2 כפות תבלין גריל
  • 5 שיני שום, כתושות
  • 3 כפות סילאן
  • 4 כוסות מים

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. שופכים את האורז לתבנית רוסטר, מפזרים מעל את החמוציות, מתבלים במלח ופלפל שחור, יוצקים את השמן על הכל ומערבבים יחד.

3. יוצקים את המים לתבנית ומערבבים.

4. מניחים את העוף בתבנית כשהחזה כלפי מעלה. מתבלים במלח ופלפל שחור ובתבלין גריל, מפזרים את השום הכתוש על העוף ומורחים את העוף בסילאן.

5. מכסים את התבנית בנייר אפייה ואז סוגרים את המכסה ואופים במשך שעתיים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר