מתכון לגנאש שוקולד שאפשר להכין חלבי או פרווה

גַנַאש זה השם שהצרפתים העניקו לשילוב העסיסי בין שוקולד לשמנת והוא מהווה תוספת אסטרטגית לכל קינוח: גנאש חם - לצד גלידה; גנאש פושר - כציפוי לעוגות, קאפקייקס ועוגיות; גנאש קר - מגלגלים לכדורי שוקולד מצופים באבקת קקאו ויש לכם טראפלס (מתכונים, אוכל)

גנאש שוקולד (צילום: Brenda Godinez on Unsplash)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 400 גרם שוקולד חלבי / שוקולד מריר, שבור לחתיכות
  • 3 כפות אספרסו (מוכן, לא אבקה) או קפה חזק אחר / מים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כוס סוכר לבן או חום בהיר
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה (חלבית או פרווה)
  • קורט מלח גס

אופן ההכנה:

כמות: 1/2 1 כוסות

בסיר בינוני עם תחתית כבדה (כדי לוודא פיזור שווה של חום הבישול), מערבבים יחד את כל המרכיבים ומבשלים תוך ערבוב על אש נמוכה, עד שהשוקולד נמס, אך עדיין אינו הופך לרוטב. מכבים את האש, מערבבים עד לקבלת רוטב אחיד. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים כף מים חמים וממשיכים לערבב במרץ.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר