בוקר טוב

מתכון לגרנולה פקאן עם סירופ מייפל ומלא גרעינים

דמיינו צ'אנקים של אגוזי פקאן עטופים במייפל דביק ומתוק, נגיעה של קינמון ומוסקט והמון גרעיני דלעת וחמנייה מתפצחים עם מזיגה הגונה של יוגורט או חלב מעל וחיתוכי פירות טריים - כך בדיוק אתם יכולים לפתוח את הבוקר שלכם (מתכונים, אוכל)

גרנולה פקאן עם מייפל ומלא גרעינים (צילום: Dani Rendina on Unsplash)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 1 כוסות (160 גרם) אגוזי פקאן גולמי מחולקים לרבעים
  • 1/2 כוס + 2 כפות (145 מ"ל) סירופ מייפל
  • 3 כוסות (340 גרם) שיבולת שועל רגילה - לא אינסטנט
  • 3/4 כוס (100 גרם) גרעיני דלעת גולמיים
  • 3/4 כוס (100 גרם) גרעיני חמנייה גולמיים
  • 1/4 כוס (55 גרם) סוכר
  • 3/4 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית קינמון
  • קמצוץ אגוז מוסקט מגורר / טחון
  • קמצוץ ג'ינג'ר טחון
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קוקוס, מומס | ניתן להחליף בשמן חמניות

אופן ההכנה:

כמות: 8 כוסות

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית גדולה ושטוחה בנייר אפייה.

2. בקערה, מערבבים את אגוזי הפקאן עם 1/4 כוס סירופ מייפל.

3. בקערה נפרדת, מערבבים לתערובת אחידה את שיבולת השועל עם גרעיני הדלעת, גרעיני החמניות, הסוכר, המלח, הקינמון, אגוז המוסקט, הג'ינג'ר, שמן הקוקוס וסירופ המייפל הנותר

4. מעבירים את התערובת לתבנית המוכנה, משטחים אותה לשכבה אחת ואופים במשך 7-10 דקות, עד שהקצוות מתחילים להזהיב. מוציאים מהתנור, מערבבים את תכולת התבנית כך שמה שהיה באמצע יהיה כעת בצדדים ואופים 7-10 דקות נוספות.

5. מוציאים את התבנית, מערבבים כמו בסעיף הקודם ומוסיפים גם את אגוזי הפקאן המצופים. אופים במשך 7-10 דקות נוספות או עד שהגרנולה זהובה באופן שווה. מוציאים, מערבבים בפעם האחרונה ולאחר שהגרנולה מצטננת לחלוטין, מאחסנים אותה בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

הגרנולה נשמרת כך עד שבועיים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר