פסטה מוקרמת
פסטה מוקרמת (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/2 כוס קוטג' דל שומן
  • 1/4 כוס חלב דל שומן
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1 כף שמן זית
  • 320 גרם פסטה מסוג פנה / פטוצ'יני / מסולסלת / ספגטי

אופן ההכנה:

אאא

1. מביאים לרתיחה סיר גדול מלא במים מומלחים בנדיבות. 

2. במקביל, שופכים את הקוטג' למעבד מזון ומערבלים עד שהוא הופך לחלק. מגרדים את דפנות הקערה, מפעילים שוב את המעבד ותוך כדי מוסיפים את החלב. כשהתערובת חלקה לגמרי, מוסיפים גם את שמן הזית והפרמזן ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. יוצקים את התערובת לקערת הגשה גדולה.

3. כשמי הבישול בסיר רותחים, מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי מספר הדקות שעל האריזה. לאחר הבישול, מסננים היטב את הפסטה, אך לוקחים 2-3 כפות ממי הבישול ומערבבים היטב עם תערובת הגבינות.

4. לאחר סינון הפסטה, מוסיפים אותה לרוטב שבקערה, מערבבים היטב לציפוי מלא ומגישים מיד, עם פרמזן מגוררת מעל.