אאא

1. מוצרי חלב מקטינים את הסיכון לעששת.

2. כוס שוקו בבוקר מצוינת לילדים. (הסידן מהשוקו כן נספג).

3. החלב הינו מזון שלם המכיל את כל אבות המזון הדרושים לגופנו.

4. החלב מכיל חלבוני חלב בעלי ערך תזונתי גבוה ותועלות בריאותיות רבות.

5. החלב מכיל טווח רחב של ויטמינים, במיוחד ויטמינים מקבוצת B כמו ויטמין B12 (שנמצא במזונות מן החי, כמו בשר וחלב) החיוני להיווצרות תאי דם אדומים, ולהתפתחותה ותפקודה התקין של מערכת העצבים.

6. החלב מכיל סוכר המכונה לקטוז.

7. החלב הוא המקור העשיר ביותר לסידן.

8. אפשר לצרוך מספיק סידן גם ללא מוצרי חלב. (3 מנות + יתרון הסידן מחלב: עמק לייט)

9. כשסופרים קלוריות, חשוב רק כמה קלוריות אכלנו ולא מה מקורן. (הקשר בין מוצרי חלב והרזיה).

10. מי שסובל מאנמיה, כדאי שיאכל הרבה תרד (חלב מועשר בברזל) לרוב הילדים בארץ יש אנמיה של חוסר ברזל.

11. ילדים ונוער בגיל ההתבגרות זקוקים לכמות גדולה יותר של סידן, המועבר אליהם באמצעות החלב, משום שבגיל זה מתרחשת גדילה מזורזת של הגוף וצמיחה מהירה של העצמות.

12. כוס חלב תנובה 3% מועשר בברזל מכילה 1.25 מ"ג ברזל (כ-11% מכמות הברזל המומלצת ביום).

13. כמות הסידן שהגוף מקבל באמצעות החלב עד גיל 22 חשובה לבניית עצמות חזקות לכל החיים.

14. מחקרים מוכיחים כי הכללת מוצרי חלב עשירים בסידן ודלי שומן בתפריט היומי של כל אחד בכל גיל, מאיטה את קצב העלייה במשקל ושומרת על משקל תקין.

15. הקפדה על אכילת 3-4 מנות של מוצרי חלב דלי שומן ביום, נלחמת בהשמנה בקרב ילדים ובני נוער.

16. כוס חלב תנובה מועשר 3% מכיל 450 מ"ג סידן.

17. מחקרים מצביעים שמוצרי חלב דלי שומן בשילוב פירות וירקות, עוזר באיזון לחץ הדם אצל אלו שסובלים מיתר לחץ דם ומושפעים מצריכת מלח.

18. אחד התפקידים החשובים של סידן בגוף הוא איזון לחץ דם. מומלץ לצרוך כ1000-1300 מ"ג סידן ליום, אותם ניתן להשיג ע"י צריכת מוצרי חלב, תוך כדי צריכת מזונות עתירים באשלגן ומגנזיום (דגנים,ירקות ופירות).

19. דיאטנים מכל העולם ממליצים לצרוך לפחות 3-4 מנות של מוצרי חלב דלי שומן עד 5% ולפחות 5 מנות ירקות ופירות ליום.

20. צריכה של 25 גרם חלבון חלב סויה ליום, עשויה להפחית את הסיכון לחלות במחלות לב. כוס חלב סויה מספקת כשליש מכמות החלבון המומלצת.

21. מוצרי חלב הם המקור העיקרי של הסידן. מומלץ להעדיף מוצרי חלב דלי שומן עד 5% כגון: חלב תנובה מועשר 3% או גבינת קוטג´ תנובה 3%.

22. כללית, לאדם בריא, כדי לקבל את כמות הסידן המומלצת, יש להגביל את כמות החלב ומוצריו למנה אחת בארוחה.

23. פרוסת גבינת צהובה "ירושלים לייט" מכילה 286 מ"ג סידן.

24. בארץ ישנה העדפה למוצרי חלב עד 5% שומן, ולאלה עם תווית של האגודה הישראלית לסוכרת.

25. 100 גר´ גבינת פיראוס צפתית מעודנת 5% מכיל 500 מ"ג סידן.

26. מותר לאכול פרי בארוחת ביניים, שעתיים לאחר ארוחה עיקרית. מומלץ לשלב פחמימה עם חלבונים או שומנים כגון: פרוסת לחם עם גבינת קוטג´ תנובה 3%.

27. רוב החלב ששותים בני האדם הוא חלב פרה. במזרח התיכון שותים חלב עיזים ובדרום אירופה - חלב כבשים.

28. גביע יופלה לבן מכיל 195 מ"ג סידן.

29. החלב כולל מים, חלבון, שומן, סוכר (לקטוז) ומינרלים. היחס ביניהם שונה בבעלי חיים שונים.

30. הפרה אוכלת בממוצע כ - 6 וחצי שעות ביום.

31. לפרה יש ארבע קיבות.

32. את רוב הפרות חולבים במשך כשלוש שנים.

33. פרה שמאכילים אותה היטב מניבה בערך 45 כוסות חלב בחליבה אחת, 130 כוסות ביום, 46,000 בשנה, 140 אלף כוסות במשך חייה.

34. מכונת החליבה אינה מכאיבה לפרה - היא דומה לפעולת היניקה של העגל.

35. חליבת פרה אורכת כחמש דקות.

36. מכונת החליבה הראשונה הומצאה בשנת 1894.

37. לוחמיו של ג´ינג´יס חאן (מנהיג במונגוליה) יצרו אבקת חלב במאה ה-12.

38. המאה ה-13: הנוסע האיטלקי מרקו פולו כותב שהצבאות הטרטרים (מונגולים) נהנים מצורה מותססת של חלב.

39. 1611 - פרות הגיעו למושבה ג´יימסטאון בווירג´יניה.

40. 1856 - הכימאי הצרפתי לואי פסטר התחיל בניסויים שיובילו לפיתוח תהליך הפיסטור של החלב, שהורס את החיידקים המזיקים בלי לפגוע בחלב.

41. 1884 - ד"ר הרווי ת´אצ´ר מפוטסדאם, ניו-יורק, המציא את בקבוק החלב.

42. 1886 - נרשם פטנט בארה"ב על מכונה אוטומטית למילוי בקבוקים וסגירתם בפקק.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'חדשות' ותישארו מעודכנים

43. 1895 - מכונות פיסטור מסחריות הוכנסו לשימוש.

44. 1913 - ד"ר גוסטאב דה לאוואל משוודיה שיכלל את מכונת החליבה בוואקום.

45. 1914 - מכולות החלב הראשונות יצאו לדרך בארה"ב.

46. 1919 - חלב הומוגני נמכר בראשונה בטורינגטון, קונטיקט.

47. 1932 - מכלי קרטון ראשונים מצופים בפלסטיק התחילו להימכר בחנויות.

48. 1948 - הונהג תהליך פיסטור בטמפרטורות גבוהות.

49. 1950 - אוטומטים ראשונים למכירת חלב בארה"ב.

50. 1964 - הונהגו מכלי פלסטיק ראשונים לחלב.