
ימים ספורים לאחר שהודח מהנהגת תנועת ש"ס, היו"ר לשעבר חבר-הכנסת אלי ישי, שוקל את צעדיו, ומה שהחל כניסיון של אי אלו מאנשיו לייצר אלטרנטיבה מנחמת, הולך וצובר תאוצה למרות הסיכויים הקלושים מאוד להצלחת המהלך.
הפרשן שלום ירושלמי מפרסם הבוקר (שני) ב'מעריב', כי אלי ישי החליט באופן עקרוני להתמודד על ראשות עיריית ירושלים, ובשיחות סגורות אמר אתמול למקורביו כי "יילך על התפקיד בכל הכוח".
על-פי הדיווח, אלי ישי מעריך כי בשל קשריו הטובים כיו"ר ש"ס, יצליח לגייס מאחוריו את תמיכת כל הפלגים החרדיים בעיר, מה שלדבריו מגביר את סיכוייו לנצח את ראש העיר המכהן ניר ברקת.
ביום חמישי האחרון, נפל הפור בבית הגר"ע יוסף והוחלט למנות את אריה דרעי, ששב לשורות המפלגה חודשים ספורים קודם לכן לאחר גלות ארוכה מחוץ לפוליטיקה, ליו"ר המפלגה ולפרק את מודל הנהגת השלישייה שנחל כישלון חרוץ.
אריאל אטיאס, צלע נוספת בהנהגת השלישייה מונה ליו"ר סיעת ש"ס בכנסת, ואלי ישי, מי שהיה יו"ר התנועה במשך 12 שנים, הוצע לכהן כיו"ר רשת החינוך של תנועת ש"ס.
אלי ישי נפגע מאוד מההחלטה ומהתפקיד הזוטר שהוצע לו, וניסיונותיו הרבים לשנות את פני הגזירה ביום חמישי, נכשלו. בעקבות כך סירב לקבל על-עצמו מיד את התפקיד וביקש עשרה ימים לשקול זאת. אתמול בבוקר יצא לחופשה קצרה בצפון הארץ.
לפי הדיווח ב'מעריב', אלי ישי הביע חשש בשיחות עם מקורביו כי לא יוכל להישאר בתנועת ש"ס תחת הנהגתו של אריה דרעי, בשל המשקעים ביניהם.
מקורביו אומרים כי החשש שלו הוא מפני נקמה של דרעי. לדבריהם, "דרעי עלול לנקום בישי מכיוון שהוא חושב שהוא מנע ממנו את החזרה לש"ס לאורך שנים. דרעי יכול להחמיא לישי, אבל הוא גם נוקם ונוטר".
"ישי הבין שאין לו יותר מה לחפש בתנועה תחת דרעי, ולכן החליט לצאת לקריירה חדשה. יש לו קשרים מצוינים עם הליטאים והחסידים, והוא בטוח שיצליח לרתום אותם אליו", טוענים המקורבים.
עם זאת, מדגישים מקורבי ישי, במידה ולא יצליח לגייס את תמיכת כל הציבור החרדי במועמדותו, הרי שלא ירוץ לראשות עיריית ירושלים וייאלץ להישאר בכנסת.
גם אם יתמודד, ייאלץ ישי להשיג את תמיכת הציבור הדתי לאומי, לצד תמיכתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, תמיכה שעשויה לסייע לו בהתמודדות.
הצגת כל התגובות