כיכר השבת

לאחר ההתקפה נגד 'הבית היהודי'

ראשי ש"ס מתנערים מ'יום ליום'

שלושת מנהיגי תנועת ש"ס, אריה דרעי, אלי ישי ואריאל אטיאס, יוצאים נגד בטאון המפלגה, "יום ליום", ומתנערים בצורה רשמית מההתקפה החריפה שהובאה בו נגד 'הבית היהודי' ונפתלי בנט ומציינים כי הדברים נכתבו שלא על דעת הנהגת התנועה. מסרים דומים הועברו הבוקר גם ליו"ר הבית היהודי (חדשות)

| 36 | כיכר השבת |
מתנערים מ'יום ליום'. אטיאס, דרעי וישי
מתנערים מ'יום ליום'. אטיאס, דרעי וישי (צילום: פלאש 90)

דרמה בתנועת ש"ס: שלושת מנהיגי התנועה, אריה דרעי, אלי ישי ואריאל אטיאס, יוצאים נגד בטאון המפלגה, "יום ליום", ומתנערים בצורה רשמית מהדברים שנכתבו בו.

הבוקר (חמישי), יצא בטאון "יום ליום" בשורת מאמרים חריפים נגד מפלגת "הבית היהודי" והעומד בראשה ח"כ נפתלי בנט.

בהודעה משותפת של שלושת מנהיגי התנועה, נכתב כי "הדברים שנכתבו ב'יום ליום' לא נתבקשו ולא אושרו על ידי איש בהנהגה של ש"ס והינם על דעת הכותבים בלבד".

השלישייה, לא מסתפקת רק בהתנערות מהבטאון הרשמי שלהם, ופונת גם לנפתלי בנט וקוראת לו לעמוד לצידם בגוש חוסם נגד יאיר לפיד: "בעת הזאת, לנוכח האתגרים העומדים לפתחנו יש למצוא את המאחד ולא חלילה את המפריד, עלינו לפעול כגוש אחד למען הערכים המשותפים: הגברת הזהות היהודית, שמירה על עולם התורה ושאיפה לאחדות העם".

יצוין כי הבוקר מסרים דומים לאלו הועברו ליו"ר הבית היהודי נפתלי בנט עצמו, בכדי שידע שהדברים שפורסמו ב'יום ליום' לא הגיעו מההנהגה אלא על דעת הכותבים בעיתון בלבד.

"מה כואב לבנט? הג'ובים"

ב'יום ליום', נטען הבוקר כי הבית היהודי "זאת המפד"ל הישנה והטובה מבית היוצר של בורג וזבובוניו העסקנים הממאיסים ההיסטוריים".

הרב משה שפיר, אחד מכותבי המאמר, מצטט את דבריו של נפתלי בנט השבוע כי נציגי הציונות הדתית במועצות הדתיות נרמסו תחת רגלה הגסה של ש"ס, וכותב: "הבנתם מה כואב לבנט? הג'ובים. לקחו לו אותם. הם היו של סבא בורג פעם".

במאמר נוסף ב'יום ליום', נכתב כי "בנט מודה שהוא גדל בבית חילוני מרוקן מתכנים תורניים, ואם נשפוט על פי מעשיו היום, הוא להוט להפקיר את כל הערכים היהודיים והתורניים, תוך שהוא משתמש במנדט שניתן לו על ידי מאות אלפי שומרי תורה ומצוות".

במפלגת הבית היהודי הגיבו בחריפות לתוכן הדברים ב'יום ליום' ואמרו כי "ש"ס מעבירה את עם ישראל טירונות בליבוי שנאת אחים וכדאי שיפנימו שגיוס לצבא אינו רפורמה ואינו הופך את המתגייסים לגויים".

"הבית היהודי, שחבריה ידעו לשלב גם לימוד תורה וגם שירות קרבי, לא זקוקה לתעודת הכשרות של ש"ס. אנו נמשיך לייצג את היכולת לעסוק בתרומה לעם ישראל ולא בתרומה לשיח שנאה הזוי", אומרים בבית היהודי.

תוכן שאסור לפספס
36 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
20
שהליכוד ליכלך עליהם מהבוקר עד הערב בנט התחנף כל מערכת הבחירות אליחהם כי הוא צריך אותם את הכסא בממשלה הבאה שש''ס ליכלכה הצבוע הזה פתאום לא מוחל הצביעות אצלם זה מחלה
אלי
19
את אריה דרעי אשששששששששש
השטח מתחמםם
18
אולי צריך לסגור את יום ליום ולא ההיו מחלוקות ומלחמות הלא כן.
דרשן כהן פנחס א

הצגת כל התגובות

17
מה??? וגם מה שכתבו נגד הרב אמנון יצחק שליט"א ועוד לא היה על דעתם? באמת?
יהודי1
16
ברדיו קול ברמה: "מי שרוצה לדעת את דעת התנועה ללא דעות ופרשניות, המקום הוא בביטואון המפלגה יום ליום" בקיצור, השקר הפך לדרך חיים שם
יאיר
15
להכניס תמונה ללא אישור , אני לא יודע מה יותר פוגע הסגנון או או ההיתממות .
אלי
14
במוח של הציבור,ולאחר מכן מתנצלים. אחלה תרגיל!!!!1
גולן
13
התבוללת אחרי שמרן אמר שהוא שטן והוא רוצה התבוללות תחליטו מי מחליט מרן או דרעי????????????
דרעי בע''ב לא מ
12
האם גם מרן צריך "לתאם" עם דרעי,ישי,אטיאס מה מותר לו להגיד?
תנזים
11
כולם יודעים מה אתם מוכנים לעשות למען כסא כסף וכבוד
רפי
10
נגדינו כוונתם אולי טובה אבל התוצאה הפוליטית לא טובה מבחינתינו החרדים ובני התורה זה מתפרסם בתקשורת ויוצר סטיגמא של שנאה ורצון לא לשבת איתנו
אלי
9
עד כדי כך העיתון לא מעניין? הדרמה הגדולה מיום היווסדו ולאף אחד אין מה להגיד?
יובי the shark
8
להתנער ממנו ותו לא. שיעצור את כדור שלג השנאה הלז!
עמ"י חי
7
וגם שהם מאוד צבועים. הרי רדיפת תיקים הוא מטרת העל של ש"ס
klozone
6
הפוליטיקאים נמושות אם זה היה ביתד אף אחד לא היה מדבר
יהושע
5
זה לא פעם ראשונה שיום ליום משתגע . תפסיקו להתחבא מאחרי אחרים
דוד .ר
4
רבותי המנהיגים היקרים למה תמיד אתם מתקפלים תהיו אמיתיים סביב דעתו של מרן
ראובן
3
לחילונים שמתנהגים כמו גויים, וזה מספיק, שהרי אם זה מתנהג כמו גוי ומדבר כמו גוי ואוכל כמו גוי אז זה כנראה גוי, הלא כן ? או שזה אותה גברת בשינוי האדרת
66
2
שס מאוסה ושריה סוררים שישבו באופוזיציה וכך יגנבו פחות שיקחו דוגמה מאגודת ישראל שיתביישו כל ראשי שס המושחתים הם מחללי ה' בפרהסיה והופכים לצנינים את היהדות הקדושה והיפה.
ירמיהו
1
אין לנו על מי לסמוך, אלא על אבינו שבשמים ולפיד על הארץ שיכניס אותנו אל הארץ המובטחת היא ממשלת ישראל.
דן סגל
אולי גם יעניין אותך
פוליטי מדיני