כיכר השבת

מתכון לכבד קצוץ

מתכון לכבד קצוץ: הוא פשוט להכנה ומשדרג כל שולחן וכל סעודה. גם ילדים ישמחו לטעום ממנו: שושי הלר מגישה מתכון קל ופשוט לכבד קצוץ. זהו טעמה של המסורת. הטיפ: בכל דרך שבוחרים כבד קצוץ הוא מעדן. אך חשוב לציין כי הוא רגיש מאוד לטמפרטורה, ומתקלקל בקלות, לכן עדיף להכינו סמוך לזמן האכילה

4
שושי הלר | כיכר השבת | י"ג בתמוז | 15.07.11
מתכון לכבד קצוץ
(פלאש 90)

מתכון לכבד קצוץ: כבד קצוץ הוא מנה מסורתית, המתאימה להגשה כמנת פתיחה, אך מהווה בהחלט מנה בפני עצמה. בשבתות הארוכות ניתן ליהנות ממנו בסעודה שלישית שכבר נערכת מאוחר יחסית ומתאים לשלב בה מנה משביעה בנוסף לסלטים הרגילים.

הכבד מכיל ברזל, אך אין להפריז באכילתו שכן הוא מכיל גם כולסטרול ושומן.

הוא פשוט להכנה ומשדרג כל שולחן וכל סעודה. גם ילדים ישמחו לטעום ממנו ויזכו להכיר את טעמו של הכבד, מפני שהם בדרך כלל לא אוהבים אותו בצורתו המקורית.

אפשרויות ההגשה שלו גם הן מגוונות, אבל מסתבר שדווקא ההגשה הקלאסית ביחד עם בצל מטוגן ובליווי חלה טריה, היא הפשטות המנצחת!

החומרים לכבד קצוץ

1/2 ק"ג כבד צלוי

3 בצלים גדולים

4 ביצים קשות

שמן לטיגון

מלח ופלפל

כך תכינו כבד קצוץ

מטגנים את הבצל בשמן, עד שיזהיב ושומרים בצד.

מטגנים את הכבד בשמן על אש קטנה, כרבע שעה. מוציאים לקערה, מקלפים ומוסיפים את הביצים הקשות, ובוחרים את הדרך לקצץ:

יש מי שמעדיף קיצוץ ידני באמצעות סכין, וערבוב במזלג למצב קצוץ גס, לאחר מן מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים היטב.

יש את השיטה לטחון במטחנת בשר, אשר גם היא משאירה מרקם מעט גרגירי, ומתאימה כאשר מכינים כמות שקשה לקצוץ ביד.

האפשרות השלישית, שימוש במעבד מזון, יוצרת התוצאה שהיא יותר "ממרח כבד". יש רבים שמעדיפים אותו, והוא מתאים במיוחד לילדים.

בכל דרך שבוחרים כבד קצוץ הוא מעדן. אך חשוב לציין כי הוא רגיש מאוד לטמפרטורה, ומתקלקל בקלות, לכן עדיף להכינו סמוך לזמן האכילה, מפני שהוא נשמר רק ימים בודדים בקירור. כמו כן, יש להוציא אותו מהמקרר רק ממש לפני ההגשה.

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
מכיון שלצערנו, רבה הבורות בקרב הדור הצעיר, לא אתפלא אם מישהוא ייכשל ויטגן את הכבד ללא צליה קודם, אז אנא מכם תקנו את הכתבה וצח=יינו זאת במפורש שצריך לצלות את הכבד לפני כן, ולאשכנזים, הכבד חייב להיות טרי תוך שלשה ימים לשחיטתו, אחרת לאשכנזים אסור לטגנו לאחר הצליה.
השף17.07.11
כבר בהתחלה כתוב לקחת חצי קילו כבד צלוי (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
המעיין09.08.11
1
זה מסוכן
השפית17.07.11
אולי גם יעניין אותך
אוכל לשבת - ומתכונים
ש

סטארקיסט – לארוחות מושלמות גם בימי ערב פסח

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם
ש

ממלכה של איכות ויוקרה

חגגו את חג הפסח עם וול דאן: סימפוניה של טעמים תחת קורת גג אחת

כיכר בשיתוף וול דאן | מקודם
ש

סימפוניה של טעמים

בואו לחגוג את חג הפסח עם היינות המשובחים של משפחת אסרף

כיכר בשיתוף אסרף ווין | מקודם
ש

מוח שליט על הלב • ריאיון

האישה שמעוררת השראה: סיפורה של מושקי לנדאו

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

ריאיון מעורר השראה 

החרדית הכי בכירה על הדרך שלה לפסגת ההצלחה • צפו

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם
ש

יוצא קצת מהגבולות

מוקפץ ירקות כתומים של שפים, בקלי קלות! למתכון המנצח>>

כיכר בשיתוף קנור | מקודם
ש

עשיר ומושלם

טועמים שבת בכל מנה; חולמים על מנות גורמה לשבת?

שף ישראל דודק בשיתוף קנור | מקודם

טעם של עוד

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24
ש

תת הרשת כשרה למהדרין בהשגחת בד"צ בית יוסף

רשת משלוחי הפיצה מתרחבת וכעת: תשעה סניפים, וממשיכים!

כיכר בשיתוף דומינו'ס | מקודם
ש

זה עובד!

ישראלים רוכשים אתרים וגוזרים "שכר דירה"

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

תוספת מושלמת

מניפות תפו״א: תוספת יפה וטעימה לכל מטרה

ורד כהן | 01.02.24

מחמם ומהנה

תבשיל שעועית ואורז: רך ומרגיע בימי החורף הסוערים

ורד כהן | 31.01.24
ש

הודעה לציבור • אסם

לידיעת ציבור הצרכנים: ריקול למיץ לימון משומר עסיס

כיכר בשיתוף אסם | מקודם

טעים ומחממם

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

לכבוד ט"ו בשבט

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24