מסך הביתחרדיםחדשותמענייןיהדותמוזיקהברנז´האוכל ומתכוניםלמקרה שפספסתם‎MENדיגיטלבית וסטיילמשפחהמשפט בריאותכלכלה חנוך לנועררכבתיירותדעותוידאוצרכנות
אוכל ומתכונים

מה אוכלים היום?

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות

קציצות בשר ברוטב עגבניות (צילום: www.bibbyskitchenat36.com)

מתכון אולטימטיבי שכל אחד צריך לדעת להכין, כזה שממלא את הבית בניחוחות של בישול אוהב ויגרום לאנשים להעריך פי חמש את היכולות הקולינריות שלכם למרות שלא באמת השקעתם כאן מאמץ מיוחד (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל  |  י' בטבת תשעח   28.12.17  05:23

מרכיבים:

אופן ההכנה:

מתכון לכ-20 קציצות

1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות עד לקבלת עיסה אחידה. מגלגלים לכ-20 כדורים בגודל שווה, מסדרים על מגש, ומעבירים למקרר למשך חצי שעה.

2. מחממים את שמן הזית במחבת, ומטגנים את כדורי הבשר מכל צד עד להשחמה קלה. מוציאים לצלחת.

3. לאותה מחבת, מוסיפים את הבצל (ועוד קצת שמן, אם צריך), ומאדים עד שהוא רך ושקוף. מוסיפים את השום ומאדים עוד 2 דקות. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.

4. מחזירים את כדורי הבשר למחבת, מוסיפים את היין ומצמצמים אותו בחצי. מדי פעם מגרדים את תחתית המחבת כדי שתכולתה לא תישרף.

5. מוסיפים את העגבניות, הסוכר, עלי הדפנה והאורגנו, מתבלים במלח ופלפל שחור, ומנמיכים את האש. מבשלים במשך 20-25 דקות, עד שהקציצות מבושלות היטב והרוטב מסמיך.

מקור
Bibby's kitchen at 36

תגובות

2
מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות
מוניקה
טעים מאד, הוספתי גם קצת קימל טחון. מאד חשוב להשתמש באורגנו טרי כי היבש נותן מרירות.
1
מתכון
שרון
יצא משובח ברמות גבוהות

אולי יעניין אותך גם:

עוד באוכל ומתכונים