מסך הביתחרדיםחדשותVODכוכב המגיק קאסעולם הישיבותמאמעמענייןיהדותמוזיקהקורונה - כל העדכוניםברנז´האוכל ומתכוניםהריון ולידהדיגיטלMENעיצוב הביתמשפט בריאותחנוך לנועררכבתיירותדעותצרכנותמשפחה
חדשות

לאחר שלושה סבבים

קרב צמוד על הנהגת החמאס ברצועת עזה

יחיא סינוואר (צילום: Abed Rahim Khatib/Flash90)

קרב צמוד על הנהגת חמאס בעזה. ארבעת המתמודדים בבחירות על הנהגת הארגון לא הצליחו להשיג את הרוב; יחיא סינוואר מתמודד ראש בראש מול ניזאר עוודאללה (אקטואליה)

  |  כ"ה באדר תשפא   09.03.21  21:46

קרב צמוד על הנהגת החמאס בעזה, לאחר שארבעת המתמודדים בבחירות הפנימיות על הנהגת הארגון לא הצליחו להשיג 50 אחוזי תמיכה.

לאחר שהמועמד ניזאר עוודאללה הצליח לעקוף במספר הקולות את מנהיג חמאס הנוכחי, יחיא סינוואר, הוחלט כי השניים יתמודדו ראש בראש בסיבוב השני.

ניזאר עוודאללה

בסיבוב השני, סינוואר קיבל את מרבית הקולות וכך גם בסיבוב השלישי, שבו היה חסר לו קול אחד לניצחון, אך לאחר שלא הצליח להשיג את הרוב הדרוש של 161 קולות מתוך 320 בעלי זכות בחירה, הצדדים יתמדדו בסיבוב רביעי ביניהם.

עוודאללה, בן ה-64, הוא מוותיקי ההנהגה בחמאס, שהיה מקורב למייסד הארגון אחמד יאסין אך מתרחק מהתקשורת ולכן לא מוכר לציבור. הוא שימש כחבר הלשכה המדינית וכראש הלשכה המדינית בעזה בעת שאיסמעיל הנייה כיהן כראש ממשלת חמאס.

תגובות

1
לא משנה
מה זה משנה? שיחסלו את כולם!

אולי יעניין אותך גם:

עוד בחדשות