אאא

חנוכה הגיע ואיתו ריח לביבות שומני ומהביל ושוב אנחנו מחפשים אחרי הקינוח המנצח, זה שישאיר את כל הסועדים בטעם של עוד. 

לוטוס שוב מפנקים עם שני מתכונים מנצחים ומפנקים לכבוד חג האורות, טראפלס חגיגי בשלוש שכבות שהולך נהדר עם קפה, בסימן נס כפול, ושילוב מתקתק של שוקולד ושמנת. ואקלר שיהפוך כל מסיבה לחגיגה.

תהנו:

טראפלס לוטוס

מאת: שרית נובק

מצרכים:

30 יחידות

200 גרם שוקולד לבן קצוץ.

1/4 צנצנת (100 גרם) ממרח לוטוס, חלק או קראנץ'.

1/3 כוס שמנת להקצפה 38% שומן.

לציפוי:

2 כוסות קרונפלקס, טחון לפירורים דקים.

150 גרם (כ-20 יחידות) עוגיות לוטוס, טחונות לפירורים דקים.

2 כפות סוכר חום.

1 ביצה

1 כוס (140 גרם) קמח.

אופן ההכנה:

1 מכינים את הטראפלס:

ממיסים בקערה חסינת חום במיקרוגל או בבן מארי שוקולד, ממרח לוטוס ושמנת.

מערבבים לתערובת חלקה.

מעבירים למקרר להתייצבות כשעתיים.

יוצרים מהקרם כדורים ומעבירים למקפיא לשעתיים נוספות.

2. מכינים את הציפוי:

מערבבים פירורי עוגיות וסוכר חום.

טורפים את הביצה בקערה קטנה.

מכניסים את הקמח לקערה נוספת.

3. מוציאים את הטראפלס מהמקפיא, טובלים בקמח ובביצה ומצפים

בתערובת הפירורים.

מצפים שוב בביצה ולאחר מכן בפירורים ומוודאים שהכדורים צופים היטב מכל הכיוונים.

מחזירים למקפיא ל-10-15 דקות.

4. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הטראפלס הקפואים במשך כחצי דקה.

מעבירים לנייר סופג ומגישים מיד.

טיפ לקישוט:

ניתן להמיס שוקולד לבן ולזלף פסים לקישוט על הטראפלס.

טיפ להגשה:

אפשר לנעוץ בטראפלס מקלות סוכריות או קיסמים, לקשור עם סרט ולהגיש כסוכרייה מתוקה.

 

אקלרים

מאת שרית נובק

מצרכים:

25 יחידות

לציפוי בצק פריך:

1 כף (200 גרם) ממרח לוטוס חלק.

1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן.

3/4 כוס (100 גרם) קמח לבן.

לבצק רבוך:

1/2 כוס + כף (140 מ''ל) מים.

1/2 כוס + 1 כף (140 מ''ל) חלב.

1 כפית מלח דק.

1 כפית סוכר לבן.

140 גרם חמאה.

1 כוס (140 מ''ל) קמח לבן.

4 ביצים בינוניות.

לקרם:

2 מיכלים (500 מ''ל) שמנת להקצפה 38%.

2 כפות אבקת סוכר.

1/4 צנצנת (100 גרם) ממרח לוטוס.

מעט פירורי עוגיות לוטוס.

למילוי וקישוט:

25 עוגיות לוטוס שלמות.

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק הפריך:

מערבבים ביחד את כל חומרי הבצק, מרדדים דק דק בין שני

ניירות אפייה ומעבירים למקפיא.

2. מכינים את הבצק הרבוך:

מכניסים לסיר את המים, החלב, המלח, הסוכר והחמאה ומביאים לרתיחה.

מבשלים עד שהתערובת רותחת וכל החמאה נמסה.

מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק שנפרד מדפנות הסיר.

מעבירים את התערובת למיקסר עם וו גיטרה ומעבדים עד שהבצק מתקרר לטמפרטורת החדר.

מוסיפים ביצים בהדרגה, אחרי כל ביצה מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.

מכניסים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר ברוחב 1.5 ס''מ ומזלפים פסים ישרים באורך כ-10 ס''מ על גבי נייר אפייה.

3. מוציאים מהמקפיא את הבצק הפריך.

חותכים למלבנים בגודל 3X12 ס'מ ומניחים מעל פסי הבצק שזילפנו.

4. אופים בתנור בחום של 160 מעלות במשך 40 דקות

(לא לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה!).

מוציאים מהתנור ומצננים.

5. מכינים את הקרם:

מקציפים את השמנת עם אבקת סוכר עד לקבלת קרם.

מוסיפים את ממרח הלוטוס ומערבבים היטב.

מכניסים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר משונן.

6. ההרכבה:

מכניסים את ממרח הלוטוס לשקית זילוף קטנה וגוזרים חור קטן בקצה.

חותכים את החלק העליון של האקלרים ומזלפים פס ממרח לוטוס לתוך הבסיס.

מזלפים פנימה מהקרם, מפזרים מעל מעט פירורי עוגיות

ומכסים בחלק העליון שחתכנו.

בתיאבון!

חג חנוכה שמח – לוטוס!