סרטון עם כל השלבים

מתכון לטנזיה פירות יבשים עם צוואר טלה של וול דאן

הטנזיה המתקתקה והפריכה שעשויה מפירות יבשים ואגוזים משתלבת עם נתח צוואר טלה משובח של וול דאן לתבשיל ארוך, חגיגי וטעים במיוחד שיפאר את שולחן השבת. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב (מתכונים לשבת, אוכל)

טנזיה פירות יבשים עם צוואר טלה של וול דאן (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג צוואר טלה טרי של 'וול דאן'
  • 300 גרם תערובת שזיפים מיובשים ומגולענים, משמשים מיובשים וצימוקים, שטופים היטב
  • 200 גרם תערובת אגוזי מלך, קשיו ושקדים (לא חובה)
  • 2 כפות שמן זית / שמן קנולה
  • 1 פלפל צ'ילי אדום, קצוץ
  • 5-6 בצלי שאלוט שלמים, מקולפים ושטופים
  • צרור סלרי, קצוץ
  • 1/2 כוס רוטב סילאן עם צ'ילי של 'וול דאן'
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • 300 מ"ל מים חמים

אופן ההכנה:

בחרתי בנתח צוואר טלה טרי של רשת הקצביות 'וול דאן' שמתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. הנתחים בוול דאן נבחרים בקפידה ולא עוברים תהליך הקפאה, אפילו לא חלקי, מה שמתבטא כמובן בטעמו של הבשר: חוויית גורמה בארוחה ביתית.

לתוצאה מושלמת, תיבלתי את התבשיל בתבלינים ורוטב סילאן ייחודי מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

באתר הבית של וול דאן תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות

רשת קצביות וול דאן עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155

וואטסאפ:

ירושלים: 052-711-7344

בני ברק: 054-9950979

קדימה, למתכון:

צפו באופן ההכנה:

(צילום: אוראל בראל, וול דאן)

שימו לב: אפשר לבשל את התבשיל בשיטה המסורתית עם טאג'ין, סיר חרס צפון אפריקאי שניתן למצוא היום גם בגרסאות מודרניות. אין לכם טאג'ין? תוכלו להשתמש בסיר עם תחתית כבדה שמתאים גם לאפייה או בתבנית עם מכסה.

1. מחממים את השמן על אש בינונית, מוסיפים את הבשר וצורבים אותו במשך 1-2 דקות מכל צד.

2. מתבלים את הבשר בכורכום, כמון, פפריקה, פלפל שחור ומלח, מוסיפים את הצ'ילי, מערבבים קלות והופכים את הבשר כך שהתבלינים יצפו היטב את הנתחים.

אם אתם משתמשים בתבנית עם מכסה, בשלב זה מעבירים את תכולת הסיר לתבנית.

3. יוצקים על הכל את רוטב הסילאן, מסדרים את השאלוט בין נתחי הבשר, מפזרים מעל את הסלרי, תערובת האגוזים והפירות היבשים ויוצקים מים חמים על הכל.

4. מכסים את הטאג'ין, הסיר או התבנית ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 2-3 שעות. אחרי שעתיים של אפייה, בודקים אם חסרים נוזלים ומוסיפים מים, אם צריך.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

צילום: אוראל בראל

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

חפשו וול דאן על המדפים ותהינו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר