פרוסות הודו ברוטב בצל ואפונה
פרוסות הודו ברוטב בצל ואפונה (צילום: אוראל בראל)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 נתח חזה הודו ברשת מרשת קצביות "וול דאן"
  • 1 בצל סגול, מקולף
  • 1 כף פלפל אנגלי / פלפל שחור טחון גס
  • 1 כף מלח גס
  • 3-4 עלי דפנה
  • לרוטב:
  • 1 בצל, חתוך לחצאי טבעות
  • 1 פלפל צ'ילי אדום, פרוס
  • 4 גבעולי סלרי, פרוסים
  • 1/2 1 כוסות אפונה
  • צרור כוסברה, קצוץ
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כף קמח להסמכת הרוטב (לא חובה)

אופן ההכנה:

אאא

הקצב של 'וול דאן' נותן לי את נתח ההודו עטוף ברשת כדי שלא יתפרק בזמן הבישול. תחילה מבשלים אותו לבד, עם בצל, עלי דפנה, מלח ופלפל שחור. אחר כך פורסים את הנתח ומבשלים אותו ברוטב סמיך, עשיר ועסיסי. מנה יפה וחגיגית לשולחן השבת והחג.

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, תיבלתי את התבשיל בתבלינים מסדרת תבליני ורטבי הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

באתר הבית של וול דאן תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות

רשת קצביות וול דאן עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155

וואטסאפ:

ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979

קדימה, למתכון:

צפו באופן ההכנה:

  (צילום ועריכה: אוראל בראל)

1. ממלאים במים סיר גדול ועמוק, מניחים בו את נתח ההודו כשהוא עם הרשת, הבצל השלם, עלי הדפנה, מלח ופלפל שחור. מבשלים על אש קטנה במשך שעתיים ולאחר מכן מוציאים את הנתח, מצננים קלות, מסירים את הרשת ופורסים לפרוסות בעובי שווה. שומרים בצד את מי הבישול.

הכנת הרוטב:
2. בסיר רחב או מחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הצ'ילי והסלרי, מתבלים בכמון, כורכום, פלפל שחור, מלח וסוכר חום, מערבבים קלות ומטגנים במשך 2 דקות עד שהסלרי מתרכך.

3. מוסיפים את האפונה, מסדרים מעל את פרוסות ההודו, יוצקים מעל 2-3 כוסות ממי בישול נתח ההודו - עד לגובה הפרוסות ובעזרת כף יוצקים את הנוזלים על הפרוסות. ניתן להוסיף כף קמח להסמכת הרוטב. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך 20 דקות.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

 (צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
הגדלה
 (צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

חפשו וול דאן על המדפים ותהינו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!