פסטלה (בסטיל) - קציצות בשר עטופות בפירה
פסטלה (בסטיל) - קציצות בשר עטופות בפירה (צילום: אוראל בראל)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(8 מנות):

  • 400 גרם בשר טחון מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 5-6 תפוחי אדמה בקליפה אדומה, מקולפים
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 ביצים
  • 1 כוס קמח מצה
  • 2 כפות שמן
  • 1/2 כפית בהרט
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן עמוק לטיגון

אופן ההכנה:

אאא

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

באתר הבית של 'וול דאן' תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות

'וול דאן' עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155

וואטסאפ:

ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979

קדימה, למתכון:

צפו באופן ההכנה:

  (צילום ועריכה: אוראל בראל)

1. בסיר גדול על אש בינונית, מניחים את תפוחי האדמה, מכסים במים ומבשלים אותם עד לריכוך. מסננים את תפוחי האדמה לחלוטין, מתבלים במלח ופלפל שחור, מועכים היטב לפירה ומצננים לגמרי. חשוב שהפירה יהיה קר.

2. במחבת גדולה, מחממים 2 כפות שמן ומטגנים עד הבצל עד להזהבה. מתבלים ב-1/2 כפית פלפל שחור, כפית שטוחה של מלח ו-1/2 כפית בהרט ונותנים להם "להיפתח" במשך 1-2 דקות.

3. מוסיפים את הבשר הטחון, מפוררים אותו היטב ומבשלים במשך 5-10 דקות.

4. מעבירים את הבשר למסננת כדי שיגיר כמה שיותר נוזלים ויצטנן.

טיפ: מניחים את הניילון הנצמד במקרר או במקפיא - נוח יותר לעבוד איתו כשהוא קר.

הרכבת הפסטלה:
5. לכל קציצה, חותכים ריבוע של ניילון נצמד. מניחים במרכז כל ריבוע, 2 כפות מהפירה ומשטחים לעיגול בעובי של כ-1 ס"מ. מניחים במרכז מתערובת הבשר, אוחזים ב-4 פינות ריבוע הניילון וסוגרים אותן פנימה. מסובבים ומהדקים את החלק העליון. לאחר מכן מסירים את הניילון ומעצבים בעדינות לעיגול שטוח.

6. בקערה אחת טורפים את הביצים עם 1/2 כפית מלח ובקערה שנייה מניחים קמח מצה.

7. במחבת גדולה, מחממים היטב שמן לטיגון עמוק. במקביל, טובלים כל עיגול בביצה ואז בקמח מצה - דואגים שיד אחת תהיה תמיד יבשה, כדי שלא יווצרו גושים בקמח. מסדרים בצלחת את העיגולים שמוכנים לטיגון.

8. מטגנים בקבוצות במשך 2 דקות מכל צד או עד להשחמה טובה. מוציאים למסננת או נייר סופג ומגישים לצד סלט רענן.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

 (צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
הגדלה
 (צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

חפשו וול דאן על המדפים ותהינו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!