פלפלים ממולאים בשר ואורז ברוטב עגבניות
פלפלים ממולאים בשר ואורז ברוטב עגבניות (צילום: אוראל בראל)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(10 מנות):

  • 10 פלפלים גדולים
  • למילוי:
  • 400 גרם בשר טחון מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 1/2 2 כוסות אורז בסמטי (מודדים בכוס חד"פ לשתייה חמה)
  • 1 ביצה
  • 1 כף שמן
  • 3/4 כוס כוסברה קצוצה
  • 3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות עגבניות מגורדות או חתוכות דק
  • 1 כפית פפריקה מרוקאית
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית סוכר חום
  • מלח ופלפל שחור
  • לרוטב:
  • 2 כפות שמן
  • 400 גרם עגבניות מגורדות / חתוכות דק
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים לקוביות
  • 3-4 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1 כפית פפריקה מרוקאית
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

אאא

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

באתר הבית של 'וול דאן' תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות

'וול דאן' עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155

וואטסאפ:

ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979

קדימה, למתכון:

צפו באופן ההכנה:

  (צילום ועריכה: אוראל בראל)

1. בסיר בינוני על אש קטנה, מחממים כף שמן ומטגנים את האורז עם כפית מלח במשך 2 דקות תוך כדי ערבוב. יוצקים מעל 1/2 3 כוסות מים חמים, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות. מכבים את האש ונותנים לאורז להצטנן.

2. בקערה גדולה, מניחים את האורז (אחרי שהצטנן), הבשר הטחון, הכוסברה, הפטרוזיליה, הביצה, העגבניות המגורדות והבצל. מתבלים בפפריקה מרוקאית, פפריקה חריפה, סוכר חום, כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור ומערבבים הכל יחד לתערובת אחידה.

3. חותכים את החלק העליון של כל פלפל, מנקים אותו מזרעים ומחלקים את התערובת בין הפלפלים בצורה שווה. לא ממלאים עד הסוף וסוגרים כל פלפל עם "המכסה" שלו.

4. בסיר רחב וגדול, מחממים את השמן על אש בינונית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום, מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון וסוכר חום ומערבבים במשך 2 דקות.

5. מוסיפים את רסק העגבניות ויוצקים פנימה מים חמים עד מחצית מגובה הפלפלים (בערך 4 כוסות). בשלב זה אפשר להוסיף גם כף אבקת מרק עוף.

6. מסדרים את הפלפלים הממולאים בסיר, מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך 50 דקות.

אם הסיר שלכם מתאים גם לאפייה, מכניסים אותו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים ללא כיסוי במשך 10 דקות עד שהפלפלים משחימים מלמעלה.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

 (צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
הגדלה
 (צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

חפשו וול דאן על המדפים ותהינו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים