המנצחת בתחרות!

אפשר להפסיק לחפש מתכון מנצח לעוגת גבינה לשבועות!

כמו כל עקרת בית, בטח גם אתן מחפשות את העוגת גבינה שבחג הקרוב תשאיר פה פעור אצל האורחים שלכם, קבלו מתכון לעוגת גבינה וקרמל עם פקאן סיני ותפסיקו לחפש (אוכל)

גבינה וקרמל עם פקאן סיני - שילוב מושלם (צילום: יח"צ)

קבלו את עוגת הגבינה וקרמל עם פקאן סיני של בר עזרא.

מה צריך?

לתחתית העוגה:

140 גרם פתיבר טחון לפירורים דקים של רמי לוי

50 גרם חמאה מומסת

לבלילת העוגה:

500 גרם גבינה לבנה 5%

250 גרם גבינה שמנת רמי לוי, 25% שומן

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

3 ביצים (L)

150 גרם שוקולד לבן

1/4 כוס שמנת מתוקה להקצפה (38% שומן)

3 כפות קורנפלור

לקרמל:

1 כוס סוכר (200 גרם)

3/4 כוס שמנת מתוקה

100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

לקישוט:

חופן של פקאן / פקאן סיני של רמי לוי

אופן הכנה

מחממים תנור ל130 מעלות, חום עליון תחתון.

מרפדים תבנית קפיץ קוטר 22 ס״מ בנייר אפייה ומשמנים מעט בחמאה מומסת.

במעבד מזון טוחנים היטב את הפתיבר לפירורים גסים. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים יחד.

מוזגים הכול בתבניות ומשטחים בעזרת כף. מכניסים למקפיא עד הכנת הבלילה.

בקערה טורפים יחד גבינות וסוכר ומניחים דקה בצד להינמסות הסוכר. מוסיפים ביצים וטורפים יחד.

בקערה נפרדת ממיסים יחד שוקולד לבן ושמנת מתוקה לרוטב חלק.

מאחדים את השוקולד יחד עם הגבינות ומוסיפים 3 כפות קורנפלור.

טורפים היטב שלא יהיו גושים בתערובת כלל.

מוזגים את הבלילה על תחתית הפתיבר הקפואה.

מעבירים את התבנית בזהירות על תבנית תנור וממקמים אותה באמצע התנור. אופים כשעה וחצי עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכז. שימו לב שהשוליים מעט יעלו וזה בסדר.

מוציאים ומצננים קלות בטמפ׳ החדר.

מעבירים לקירור של 6 שעות לפחות עד שהעוגה יציבה וקרה היטב.

מכינים קרמל:

במחבת עבה ורחבה, שמים כוס סוכר, על חום בינוני-גבוהה ומחכים בערך 5-6 דק׳ .שימו לב, הכנת הקרמל דורשת תשומת לב אם הסוכר יישרף יתר על המידה הקרמל יצא בטעם שרוף. ולכן, ההשגחה והמהירות קריטית, שווה להכין את החומרים לפני לידכם.

לאחר שהקרמל מתחיל להמס, מערבבים את הסוכר בעזרת כף מעץ, עד שכול הסוכר נמס ומגיע לצבע חום עמוק (ענברי).

בשלב בזה מנמיכים את חום האש לקטנה, ומוסיפים את השמנת המתוקה, בפעם אחת.

התערובת תעלה בבועות ותעלה עשן, זה בסדר המשיכו לערבב ללא הפסקה שגם ואם נוצרו גושים אם יימסו. (זהירות זה רותח, הרחיקו ילדים).

מכבים את האש ומוסיפים את קוביות החמאה, מערבבים עד שהתערובת חלקה ללא גושים.

יופי, מניחים בצד לדקה אחת בלבד.

מוציאים את העוגה מקירור ומוזגים את הקרמל על גביי העוגה. תזהרו לא להעמיס יותר מידי. אם יש מספיק עיצרו.

מפזרים פקאנים קצוצים ומחזירים לקירור של שעה נוספת לפחות.

מחלצים את העוגה לצלחת הגשה פורסים ומגישים. שומרים קר מכוסה במקרר.


חג שמח

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר