מאפה פטריות ובצק עלים במילוי בשר טחון
מאפה פטריות ובצק עלים במילוי בשר טחון (צילום: אוראל בראל)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 400 גרם בשר טחון טרי מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 1 ק"ג בצק עלים פרווה שהופשר לילה במקרר, קר
  • 8 פטריות שמפיניון גדולות (לבסיס המאפה)
  • 7-8 פטריות טריות, פרוסות (לרוטב)
  • 2 בצלים, קצוצים
  • צרור עלי סלרי, קצוצים
  • 1 כף קמח
  • 1 כף סילאן
  • 1 כף שמן
  • 1/2 כפית בהרט
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 ביצה (להברשה)
  • שומשום וקצח (לפיזור)

אופן ההכנה:

אאא

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

באתר הבית של 'וול דאן' תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות

'וול דאן' עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155

וואטסאפ:

ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979

קדימה, למתכון:

צפו באופן ההכנה:

  (צילום ועריכה: אוראל בראל)

 

1. מרוקנים את פטריות השמפיניון הגדולות וקוצצים דק דק את התוכן שלהן.

2. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה. מעבירים 1/3 מכמות הבצל המטוגן לסיר קטן - בהמשך נכין בו את רוטב הפטריות.

3. למחבת עם הבצל המטוגן, מוסיפים 1/2 כפית בהרט, כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור, את הפטריות הקצוצות, הסלרי, הבשר הטחון והסילאן ומבשלים במשך 7 דקות על אש בינונית תוך כדי שמפרקים את הבשר, כך שלא יישארו גושים. מסירים מהאש ומצננים מעט.

4. ממלאים את הפטריות הגדולות שרוקנו בתערובת הבשר והפטריות.

5. קורצים עיגולים מבצק העלים, מכסים כל פטריה ממולאת בעיגול בצק ומהדקים את הצדדים עם מזלג.

6. מסדרים את הפטריות המוכנות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה, מפזרים מעל שומשום וקצח ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות.

7. בינתיים מכינים את הרוטב: לסיר בו הנחנו 1/3 מהבצל המטוגן, מוסיפים את הפטריות הפרוסות, מתבלים בכפית שטוחה מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור. טורפים היטב 2-3 כוסות מים עם כף הקמח ויוצקים בהדרגה על תכולת הסיר תוך כדי בחישה. מבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

 (צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
 (צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

חפשו וול דאן על המדפים ותהינו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים