מהמחבת לתנור ושוב למחבת

קציצות דגים עסיסיות נוטפות טחינה אסלית

מה דעתכם להקפיץ את שולחן שבת הקרוב עם קציצות דגים נוטפות טחינה עסיסית? בתהליך פשוט של ביקור במחבת, משם לתנור ושוב חזרה למחבת - התוצאה פשוט מפתיעה (אוכל)

ככה מקפיצים את שולחן השבת מהמטבח של רשת 'רמי לוי' (צילום: יח"צ)

קציצות דגים

500 גרם פילה דג ים טרי ללא עור טחון

1 צרור כוסברה קצוצה

5 שיני שום קצוצות

1 בצל קצוץ

1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ

2 כפות שמן זית

קליפה מגורדת מלימון 1

מלח

פלפל שחור

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

1 חציל

7-8 שיני שום פרוסות

1/2 פלפל ירוק חריף פרוס

6 עגבניות קלופות וחתוכות ל1/6 לאורך

1/4 כוס מים

מלח ופלפל שחור

להגשה:

טחינה אסלית

הוראות הכנה:

  1. מכינים את הקציצות: שמים את הדג בקערה גדולה, מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקרר לכ-30 דק (ואפשר גם יותר).

  2. יוצרים בידיים משומנות קציצות שמנמנות ופחוסות.

  3. מחממים 4-5 כפות שמן זית בסיר שטוח ורחב וצורבים את הקציצות כ2-3 דק מכל צד עד שהן מזהיבות. מוציאים לצלחת.

  4. מכינים את הרוטב: מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

  5. חותכים את החציל לקוביות בגושל של כ2-3 ס"מ ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים על החציל שמן זית בנדיבות, מלח ופלפל ואופים כ10-15 דק עד שקוביות החציל זהובות היטב.

  6. מחממים שמן זית בסיר שטוח ורחב ומטגנים את השום והפלפל כ2 דקות. מוסיפים את העגבניות, מים מלח ופלפל שחור ומבשלים כ25-30 דק על להבה נמוכה. מוסיפים לרוטב את קוביות החציל ומערבבים היטב. מסדרים את קציצות הדגים ברוטב ומבשלים כ10 דקות.

  7. לפני ההגשה מזלפים מעל טחינה.

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר