אוכל צרפתי 21 תוצאות

אוכל צרפתי

גאלט עגבניות
מתכון לגאלט עגבניות - כמו קפיצה לכפר צרפתי
ה' בתמוז תשפא | 15/06/21 | כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 1 תגובות

גאלט הוא מאפה שמזכיר פאי או קיש, אך ההכנה שלו הרבה פחות מוקפדת וכל ביס ממנו מרגיש כמו כפר צרפתי קסום. אפשר להכין את הבצק יומיים לפני וכשהאורחים מתקשרים שהם בדרך, שולפים אותו ומתקתקים את הגאלט הנפלא הזה (מתכונים, אוכל)

קרפ צרפתי
מתכון לקרפ צרפתי שמגישים עם מה שרוצים
י"ח באייר תשפא | 30/04/21 | כיכר אוכל

זה כל כך קל, אז למה לא להכין קרפים בבית? הם רכים, חמימים, דקים, אווריריים ומקבלים באהבה כל שיגעון מתוק שתרצו להגיש איתם - ולא, לא מדובר בפנקייקים. מתכון לקרפ צרפתי שכל אחד יכול להכין (מתכונים, אוכל)

מרק בצל צרפתי עם בצלצלי שאלוט ועשבי תיבול
מתכון למרק בצל צרפתי עם בצלצלי שאלוט ועשבי תיבול
ל' בניסן תשפא | 12/04/21 | כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 1 תגובות

החורף מסרב לעזוב - אז אנחנו סופר נדיבים כלפיו ומעניקים לו (כלומר לנו) מתנת פרידה מושלמת: מרק בצל צרפתי עם בצלצלי שאלוט ועשבי תיבול. בא לכם להתפרע? תגישו אותו עם פרוסות לחם וגבינה נוטפת מעל (מתכונים, אוכל)

אגסים ביין אדום עם קינמון
מתכון לאגסים ביין אדום - סיום עסיסי לארוחה טובה
י"ח בניסן תשפא | 31/03/21 | מורן פינטו | עריכה: חיה כהן

קינוח מרשים ויוקרתי שמגיע מצרפת, כמובן, אך שם הוא התחיל בתור פתרון יצירתי של האיכרים לאגסים שלא היו יפים במיוחד ורק במאה ה-19 הקינוח החל לצבור פופולריות במסעדות פריז (מתכונים לפסח, אוכל)

מרק בצל ופטריות מוקרם
מתכון למרק בצל ופטריות מוקרם ברבע שעה עבודה
י"א בניסן תשפא | 24/03/21 | כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן

קפיצה לפריז: ב-15 דקות עבודה, תעמידו על האש מרק מפואר של בצל ופטריות רכים רכים וגבינה עסיסית - תוספת אפשרית נפלאה שתשדרג את כל העסק. עם זאת, אפשר לוותר על הגבינה ולקבל מרק פרווה נהדר וטעים (מתכונים, אוכל)

מאפי בריוש אישיים במילוי גבינה ופירות יער
מתכון למאפי בריוש אישיים במילוי גבינה ופירות יער
כ"ו בשבט תשפא | 08/02/21 | מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 1 תגובות

מאפים שמנמנים ועסיסיים שהם הפינוק המושלם לארוחת בוקר מאוחרת. שילוב טעמים מופלא שירגיש כמו קפיצה לפריז. מלי יהודיוף עם מתכון למאפי בריוש אישיים במילוי גבינה עשיר ומעל רוטב פירות יער חמצמץ ומענג (מתכונים, אוכל)

רוטב ויניגרט קלאסי שישדרג כל סלט
מתכון לרוטב ויניגרט קלאסי שישדרג כל סלט
כ"ז בטבת תשפא | 11/01/21 | כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 3 תגובות

רוטב במרקם סמיך וטעם חמצמץ מרענן שמגיע מהמטבח הצרפתי. מיועד לתיבול סלט חסה, כרובית צלויה, תפוחי אדמה מבושלים וסלטים של ירקות ירוקים כמו שומר, אספרגוס, תרד, וארוגולה (מתכונים, אוכל)

קונפי קלמנטינות מתקתק וממכר
מתכון לקונפי קלמנטינות מתקתק וממכר
ט"ז בטבת תשפא | 31/12/20 | כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן

כן, קונפי לא מיועד רק לשום, אלא זאת שיטת בישול צרפתית שעושה נפלאות לפירות וירקות ודרך מעולה לנצל אותם במקום לזרוק. בקונפי המזון מתבשל לאט, בשמן או בסירופ מתוק על חום נמוך. התוצאה: נגיסי קלמנטינות מתוקים ולעיסים ומגוון דרכים להשתמש בהם (מתכונים, אוכל)

גנאש שוקולד
מתכון לגנאש שוקולד שאפשר להכין חלבי או פרווה
י"ד בכסלו תשפא | 30/11/20 | כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן

גַנַאש זה השם שהצרפתים העניקו לשילוב העסיסי בין שוקולד לשמנת והוא מהווה תוספת אסטרטגית לכל קינוח: גנאש חם - לצד גלידה; גנאש פושר - כציפוי לעוגות, קאפקייקס ועוגיות; גנאש קר - מגלגלים לכדורי שוקולד מצופים באבקת קקאו ויש לכם טראפלס (מתכונים, אוכל)

רוטב איולי
מתכון לרוטב איולי תוצרת בית
י' בכסלו תשפא | 26/11/20 | כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן

איולי הוא רוטב מפרובאנס שבדרום צרפת המבוסס על שום ושמן זית ומעין מיונז ביתי קרמי ועשיר. כך מכינים אותו נכון, ועם מה מגישים אותו? כמטבל לחיתוכי ירקות טריים או אנטיפסטי, כרוטב לסלט או לכריך וכתוספת נהדרת לדגים אפויים או צלויים (מתכונים, אוכל)