אוכל צרפתי 17 תוצאות

אוכל צרפתי

מאפי בריוש אישיים במילוי גבינה ופירות יער
מתכון למאפי בריוש אישיים במילוי גבינה ופירות יער
כ"ו בשבט תשפא | 08/02/21 | מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 1 תגובות

מאפים שמנמנים ועסיסיים שהם הפינוק המושלם לארוחת בוקר מאוחרת. שילוב טעמים מופלא שירגיש כמו קפיצה לפריז. מלי יהודיוף עם מתכון למאפי בריוש אישיים במילוי גבינה עשיר ומעל רוטב פירות יער חמצמץ ומענג (מתכונים, אוכל)

רוטב ויניגרט קלאסי שישדרג כל סלט
מתכון לרוטב ויניגרט קלאסי שישדרג כל סלט
כ"ז בטבת תשפא | 11/01/21 | כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 3 תגובות

רוטב במרקם סמיך וטעם חמצמץ מרענן שמגיע מהמטבח הצרפתי. מיועד לתיבול סלט חסה, כרובית צלויה, תפוחי אדמה מבושלים וסלטים של ירקות ירוקים כמו שומר, אספרגוס, תרד, וארוגולה (מתכונים, אוכל)

קונפי קלמנטינות מתקתק וממכר
מתכון לקונפי קלמנטינות מתקתק וממכר
ט"ז בטבת תשפא | 31/12/20 | כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן

כן, קונפי לא מיועד רק לשום, אלא זאת שיטת בישול צרפתית שעושה נפלאות לפירות וירקות ודרך מעולה לנצל אותם במקום לזרוק. בקונפי המזון מתבשל לאט, בשמן או בסירופ מתוק על חום נמוך. התוצאה: נגיסי קלמנטינות מתוקים ולעיסים ומגוון דרכים להשתמש בהם (מתכונים, אוכל)

גנאש שוקולד
מתכון לגנאש שוקולד שאפשר להכין חלבי או פרווה
י"ד בכסלו תשפא | 30/11/20 | כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן

גַנַאש זה השם שהצרפתים העניקו לשילוב העסיסי בין שוקולד לשמנת והוא מהווה תוספת אסטרטגית לכל קינוח: גנאש חם - לצד גלידה; גנאש פושר - כציפוי לעוגות, קאפקייקס ועוגיות; גנאש קר - מגלגלים לכדורי שוקולד מצופים באבקת קקאו ויש לכם טראפלס (מתכונים, אוכל)

רוטב איולי
מתכון לרוטב איולי תוצרת בית
י' בכסלו תשפא | 26/11/20 | כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן

איולי הוא רוטב מפרובאנס שבדרום צרפת המבוסס על שום ושמן זית ומעין מיונז ביתי קרמי ועשיר. כך מכינים אותו נכון, ועם מה מגישים אותו? כמטבל לחיתוכי ירקות טריים או אנטיפסטי, כרוטב לסלט או לכריך וכתוספת נהדרת לדגים אפויים או צלויים (מתכונים, אוכל)

גראטן תפוחי אדמה ותפוחי עץ
מתכון לגראטן תפוחי אדמה ותפוחי עץ חגיגי
י"א באלול תשפ | 31/08/20 | כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן

גראטן זו מנה משובחת מהמטבח הצרפתי שמקבלת כאן שינויים קלים ומוגשת לכם בגרסה חלבית או פרווה, לבחירתכם. מתכון לגראטן תפוחי אדמה ותפוחי עץ שמתאים גם לשולחן ראש השנה (מתכונים, אוכל)

קוק או ון - עוף מבושל ברוטב יין ופטריות
מתכון לקוק או ון: עוף שיכור מיין לאירוח חגיגי
ח' באלול תשפ | 28/08/20 | כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן

זו מנה סופר פשוטה להכנה, אך עשירה מאוד בטעם ולכן מתאימה לזמנים מיוחדים כמו שבת, חג או כשאתם מארחים. מתכון לקוק או ון - מנה צרפתית פופולרית של עוף מבושל ביין ופטריות (מתכונים, אוכל)

רוטב איולי פיקנטי עם פלפלים חריפים
מתכון לרוטב איולי פיקנטי עם פלפלים חריפים
כ"ח באב תשפ | 18/08/20 | כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 1 תגובות

איולי הוא רוטב מחבל פרובאנס שמבוסס על שום ושמן זית. כאן הוא מקבל גרסה מחודשת ופיקנטית יותר שעובדת עם כריכים, סלטים, צ'יפס, דגים מטוגנים או צלויים, שניצלים, טאקוס - וכל דבר שתרצו בעצם, אם ירגיש לכם לנכון (מתכונים, אוכל)

ג'מבליה. תבשיל אורז עם עוף וירקות מניו אורלינס
מתכון לג'מבליה - תבשיל אורז עם עוף וירקות מניו אורלינס
כ"א באב תשפ | 11/08/20 | כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 1 תגובות

יש אינסוף וריאציות למנות שכוללות עוף עם אורז וירקות - וזו אחת הטובה שבהן והיא אף מנת הדגל של העיר ניו אורלינס המיתולוגית שבלואיזיאנה, ארה"ב. כמו ניו אורלינס הססגונית, גם המנה הזו צבעונית, עשירה בטעמים וסופר פשוטה להכנה (מתכונים, אוכל)

איך מכינים מיונז כמו צרפתים
ספייסי מיונז: 4 דרכים לשדרג את הרוטב הכי קלאסי
ט"ו בסיון תשפ | 07/06/20 | כיכר אוכל

בשנים האחרונות הוא זוכה ליחסי ציבור גרועים הודות למותגים תעשייתים שמכפישים את שמו, אז עברנו להכין אותו בבית - ולא עצרנו שם. מתכון למיונז ביתי בסיסי ו-4 תוספות נפלאות שמחזירות אותו לדרגת הרוטב הצרפתי הקסום שהוא (מתכונים, אוכל)