אוכל צרפתי


ליד הקפה

מתכון לעוגיות מדלן צרפתיות

עוגיות קטנות, נימוחות ומתוקות שמגיעות מהמטבח הצרפתי וסימן ההיכר שלהן הוא הארומה החמאתית הממכרת שעוטפת את החלל כשהן יוצאות מהתנור. הכי כיף לאכול אותן טריות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

חלבי או פרווה

כך תכינו בקלות קרם ברולה קלאסי מושלם

חוששים להכין את הקינוח הצרפתי הכי שווה בערך? אל דאגה, אוראל בראל כאן עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת קרם ברולה - חלבי או פרווה. אקורד סיום מנצח לכל ארוחה (מתכונים, אוכל)

5
| אוראל בראל | עריכה: חיה כהן |

לכבוד שבת

וואו: ביף בורגיניון עם נתח אונטריב ופטריות

שף דני אביב מאנטריקוט ילמד אתכם להכין ביף בורגיניון צרפתי אמיתי שיפאר את שולחן השבת שלכם. מעדן מיוחד שמתבשל שעות ארוכות ומפיץ ניחוחות משכרים בכל הבית (מתכונים לשבת, אוכל)

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

שכבות של פרוסות תפוחי אדמה רכים וביניהן שמנת קרמית וגבינה נוטפת. מדובר בחתיכת התפרעות קלורית, אבל נראה שיש לנו את כל הסיבות להצדיק אותה. מתכון לגראטן תפוחי אדמה מושלם מהמטבח הצרפתי (מתכונים, אוכל)

2
| כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

5 רכיבים בלבד

לטבול וליהנות: עוגיות מדלן עם שיק צרפתי

אנחנו הלכנו על שוקולד ושבבי קוקוס, אבל אלה עוגיות גמישות וכל ציפוי שאתם רוצים ילך כאן - השמיים הם הגבול. מתכון לעוגיות מדלן יפהפיות ומתוקות, במרקם רך עם שיק צרפתי (מתכונים, אוכל)

1
| כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

גאלט זה סוג של פאי, רק שמקפלים את הבצק בחופשיות על המילוי - קונספט מושלם אם דיוק זה לא הצד החזק שלכם. מתכון לגאלט ממולא בפטריות, גבינות, שאלוט ועשבי תיבול - מאפה צרפתי מרשים שתמיד יקצור מחמאות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

מה אוכלים היום?

יש לנו פתרון מפתיע למחסור הצפוי בביצים

קרפים צרפתיים גדולים בגרסה מלוחה עם תחליף מעולה לביצים. בסיס מושלם לבראנץ' שאפשר למלא במה שרוצים וליהנות מארוחה מזינה ומשביעה. מתכון לקרפ מלוח (מתכונים טבעוניים, אוכל)

1
| כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

אחת ממנות הדגל של המטבח הצרפתי שמצליחה לשלב פשטות וטעם עשיר של קלתית חמאתית פריכה ומילוי מושלם של בצל וגבינה. מגישים חם לבראנץ', צהריים או ערב משפחתי. אפשר להכין את הבצק 3 ימים מראש ולשמור במקרר עד לאפייה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

מה אוכלים היום?

פיצות אישיות מבצק פריך - התוספות עליכם

מי אמר שאי אפשר לחבר בין צרפת לאיטליה? מתכון לפיצה אישית על בסיס בצק פריך של גאלט. אפשר ואף מומלץ להכפיל את כמויות הבצק, לשמור במקרר עד יומיים ולשלוף בכל פעם שרוצים להתפנק בפיצה טובה, מעצבים לפיצה לא מוקפדת במיוחד, מוסיפים תוספות ומשגרים לתנור (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

גאלט הוא מאפה שמזכיר פאי או קיש, אך ההכנה שלו הרבה פחות מוקפדת וכל ביס ממנו מרגיש כמו כפר צרפתי קסום. אפשר להכין את הבצק יומיים לפני וכשהאורחים מתקשרים שהם בדרך, שולפים אותו ומתקתקים את הגאלט הנפלא הזה (מתכונים, אוכל)

1
| כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

קרפ צרפתי שמגישים עם מה שרוצים

זה כל כך קל, אז למה לא להכין קרפים בבית? הם רכים, חמימים, דקים, אווריריים ומקבלים באהבה כל שיגעון מתוק שתרצו להגיש איתם - ולא, לא מדובר בפנקייקים. מתכון לקרפ צרפתי שכל אחד יכול להכין (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל |

מה אוכלים היום?

מרק שהוא מחווה אחרונה בהחלט (כנראה) לחורף הזה

החורף מסרב לעזוב - אז אנחנו סופר נדיבים כלפיו ומעניקים לו (כלומר לנו) מתנת פרידה מושלמת: מרק בצל צרפתי עם בצלצלי שאלוט ועשבי תיבול. בא לכם להתפרע? תגישו אותו עם פרוסות לחם וגבינה נוטפת מעל (מתכונים, אוכל)

1
| כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

פסח תשפ"א 2021

סיום עסיסי ואלגנטי לארוחה טובה: אגסים ביין

קינוח מרשים ויוקרתי שמגיע מצרפת, כמובן, אך שם הוא התחיל בתור פתרון יצירתי של האיכרים לאגסים שלא היו יפים במיוחד ורק במאה ה-19 הקינוח החל לצבור פופולריות במסעדות פריז (מתכונים לפסח, אוכל)

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן |

מה אוכלים היום?

פינוק חורפי אחרון: מרק בצל ופטריות מוקרם

קפיצה לפריז: ב-15 דקות עבודה, תעמידו על האש מרק מפואר של בצל ופטריות רכים רכים וגבינה עסיסית - תוספת אפשרית נפלאה שתשדרג את כל העסק. עם זאת, אפשר לוותר על הגבינה ולקבל מרק פרווה נהדר וטעים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

המאפייה

קפיצה לפריז: בריוש במילוי גבינה ופירות יער

מאפים שמנמנים ועסיסיים שהם הפינוק המושלם לארוחת בוקר מאוחרת. שילוב טעמים מופלא שירגיש כמו קפיצה לפריז. מלי יהודיוף עם מתכון למאפי בריוש אישיים במילוי גבינה עשיר ומעל רוטב פירות יער חמצמץ ומענג (מתכונים, אוכל)

1
| מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן |

למה לקנות אם אפשר להכין בבית ויניגרט מעולה?

רוטב במרקם סמיך וטעם חמצמץ מרענן שמגיע מהמטבח הצרפתי. מיועד לתיבול סלט חסה, כרובית צלויה, תפוחי אדמה מבושלים וסלטים של ירקות ירוקים כמו שומר, אספרגוס, תרד, וארוגולה (מתכונים, אוכל)

3
| כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

מעדנייה ביתית

הקלמנטינות עומדות להתקלקל? הכינו קונפי!

כן, קונפי לא מיועד רק לשום, אלא זאת שיטת בישול צרפתית שעושה נפלאות לפירות וירקות ודרך מעולה לנצל אותם במקום לזרוק. בקונפי המזון מתבשל לאט, בשמן או בסירופ מתוק על חום נמוך. התוצאה: נגיסי קלמנטינות מתוקים ולעיסים ומגוון דרכים להשתמש בהם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

התוספת המושלמת *לכל* קינוח: גנאש שוקולד

גַנַאש זה השם שהצרפתים העניקו לשילוב העסיסי בין שוקולד לשמנת והוא מהווה תוספת אסטרטגית לכל קינוח: גנאש חם - לצד גלידה; גנאש פושר - כציפוי לעוגות, קאפקייקס ועוגיות; גנאש קר - מגלגלים לכדורי שוקולד מצופים באבקת קקאו ויש לכם טראפלס (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

איך מכינים רוטב איולי ועם מה מגישים אותו

איולי הוא רוטב מפרובאנס שבדרום צרפת המבוסס על שום ושמן זית ומעין מיונז ביתי קרמי ועשיר. כך מכינים אותו נכון, ועם מה מגישים אותו? כמטבל לחיתוכי ירקות טריים או אנטיפסטי, כרוטב לסלט או לכריך וכתוספת נהדרת לדגים אפויים או צלויים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

מתכונים לראש השנה תש"פ - 2020

גראטן תפוחי אדמה ותפוחי עץ חגיגי

גראטן זו מנה משובחת מהמטבח הצרפתי שמקבלת כאן שינויים קלים ומוגשת לכם בגרסה חלבית או פרווה, לבחירתכם. מתכון לגראטן תפוחי אדמה ותפוחי עץ שמתאים גם לשולחן ראש השנה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר