אוכל צרפתי 26 תוצאות

גראטן תפוחי אדמה
מתכון לגראטן תפוחי אדמה נימוח וקרמי
כ"ז באדר ב' תשפב | 30/03/22 | כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 2 תגובות

שכבות של פרוסות תפוחי אדמה רכים וביניהן שמנת קרמית וגבינה נוטפת. מדובר בחתיכת התפרעות קלורית, אבל נראה שיש לנו את כל הסיבות להצדיק אותה. מתכון לגראטן תפוחי אדמה מושלם מהמטבח הצרפתי (מתכונים, אוכל)

עוגיות מדלן
מתכון לעוגיות מדלן צרפתיות - לטבול וליהנות
י"א באדר ב' תשפב | 14/03/22 | כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 1 תגובות

אנחנו הלכנו על שוקולד ושבבי קוקוס, אבל אלה עוגיות גמישות וכל ציפוי שאתם רוצים ילך כאן - השמיים הם הגבול. מתכון לעוגיות מדלן יפהפיות ומתוקות, במרקם רך עם שיק צרפתי (מתכונים, אוכל)

גאלט פטריות וגבינות
מתכון לגאלט פטריות וגבינות עם שאלוט ועשבי תיבול
כ"א באדר א' תשפב | 22/02/22 | כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן

גאלט זה סוג של פאי, רק שמקפלים את הבצק בחופשיות על המילוי - קונספט מושלם אם דיוק זה לא הצד החזק שלכם. מתכון לגאלט ממולא בפטריות, גבינות, שאלוט ועשבי תיבול - מאפה צרפתי מרשים שתמיד יקצור מחמאות (מתכונים, אוכל)

קרפ מלוח טבעוני
מתכון לקרפ מלוח טבעוני - בסיס לבראנץ' מושלם
כ"ה בטבת תשפב | 29/12/21 | כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 1 תגובות

קרפים צרפתיים גדולים בגרסה מלוחה עם תחליף מעולה לביצים. בסיס מושלם לבראנץ' שאפשר למלא במה שרוצים וליהנות מארוחה מזינה ומשביעה. מתכון לקרפ מלוח (מתכונים טבעוניים, אוכל)

קיש בצל וגבינה
מתכון לקיש בצל וגבינה לארוחה חורפית חמה ומנחמת
י"ז בכסלו תשפב | 21/11/21 | כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן

אחת ממנות הדגל של המטבח הצרפתי שמצליחה לשלב פשטות וטעם עשיר של קלתית חמאתית פריכה ומילוי מושלם של בצל וגבינה. מגישים חם לבראנץ', צהריים או ערב משפחתי. אפשר להכין את הבצק 3 ימים מראש ולשמור במקרר עד לאפייה (מתכונים, אוכל)

פיצה אישית על בסיס בצק פריך של גאלט
מתכון לפיצה אישית על בסיס בצק פריך של גאלט
ג' באב תשפא | 12/07/21 | כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן

מי אמר שאי אפשר לחבר בין צרפת לאיטליה? מתכון לפיצה אישית על בסיס בצק פריך של גאלט. אפשר ואף מומלץ להכפיל את כמויות הבצק, לשמור במקרר עד יומיים ולשלוף בכל פעם שרוצים להתפנק בפיצה טובה, מעצבים לפיצה לא מוקפדת במיוחד, מוסיפים תוספות ומשגרים לתנור (מתכונים, אוכל)

גאלט עגבניות
מתכון לגאלט עגבניות - כמו קפיצה לכפר צרפתי
ה' בתמוז תשפא | 15/06/21 | כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 1 תגובות

גאלט הוא מאפה שמזכיר פאי או קיש, אך ההכנה שלו הרבה פחות מוקפדת וכל ביס ממנו מרגיש כמו כפר צרפתי קסום. אפשר להכין את הבצק יומיים לפני וכשהאורחים מתקשרים שהם בדרך, שולפים אותו ומתקתקים את הגאלט הנפלא הזה (מתכונים, אוכל)

קרפ צרפתי
מתכון לקרפ צרפתי שמגישים עם מה שרוצים
י"ח באייר תשפא | 30/04/21 | כיכר אוכל

זה כל כך קל, אז למה לא להכין קרפים בבית? הם רכים, חמימים, דקים, אווריריים ומקבלים באהבה כל שיגעון מתוק שתרצו להגיש איתם - ולא, לא מדובר בפנקייקים. מתכון לקרפ צרפתי שכל אחד יכול להכין (מתכונים, אוכל)

מרק בצל צרפתי עם בצלצלי שאלוט ועשבי תיבול
מתכון למרק בצל צרפתי עם בצלצלי שאלוט ועשבי תיבול
ל' בניסן תשפא | 12/04/21 | כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 1 תגובות

החורף מסרב לעזוב - אז אנחנו סופר נדיבים כלפיו ומעניקים לו (כלומר לנו) מתנת פרידה מושלמת: מרק בצל צרפתי עם בצלצלי שאלוט ועשבי תיבול. בא לכם להתפרע? תגישו אותו עם פרוסות לחם וגבינה נוטפת מעל (מתכונים, אוכל)

אגסים ביין אדום עם קינמון
מתכון לאגסים ביין אדום - סיום עסיסי לארוחה טובה
י"ח בניסן תשפא | 31/03/21 | מורן פינטו | עריכה: חיה כהן

קינוח מרשים ויוקרתי שמגיע מצרפת, כמובן, אך שם הוא התחיל בתור פתרון יצירתי של האיכרים לאגסים שלא היו יפים במיוחד ורק במאה ה-19 הקינוח החל לצבור פופולריות במסעדות פריז (מתכונים לפסח, אוכל)