ארטישוק ירושלמי הוא כוכב של ממש במטבח המרוקאי ומכונה בפי יהודי צפון אפריקה "בטטה קֶסְבִּיָיה", שמשמעותו בערבית מרוקאית הוא: תפוח אדמה של קנה, מאחר וגבעול הצמח מזכיר בצורתו קנה (מתכונים, אוכל)
שילבנו לפת, תפוחי אדמה אדומים וארטישוק ירושלמי עם שמנת וגבינה נוטפת בתבנית אחת - ואין דרך להכין את זה לא נכון. תקראו לכולם, יש מוקרם בטעם של סתיו (מתכונים, אוכל)
מורן פינטו עם מרק קטיפתי וסמיך במראה פוטוגני ומרשים שמגישים כמנה ראשונה בארוחה חלבית, רק זהירות עם הכמויות - המרק עלול להפוך בקלות למנה העיקרית (מתכונים, אוכל)
מה משותף לטארט ארטישוק ירושלמי ומנגולד של השפית רחל דבח ולמרק ארטישוק ירושלמי של השף שמיל הולנד? הפסטיבל שחוגג את ירק השורש הכי מסקרן שיש (חדשות האוכל, מתכונים)
עיקרית מרשימה ולא באמת מסובכת לשולחן השבת: מתכון לנתח בשר צלוי עם ארטישוק ירושלמי וסלק ברוטב לימון ויין לבן. תערובת מענגת של טעמים וריחות. 30 דקות עובדים על קילוף וחיתוך הירקות ואז שולחים את הכל לאפייה ארוכה ואיכותית (מתכונים לשבת, אוכל)
מנה עיקרית אלגנטית לכבוד שבת שמגישה לכם את כל מה שטוב בסיר אחד: מתכון לעוף עם ארטישוק ירושלמי - או בשמו השני בטטה קסבייה - מתובל בעסיסיות (מתכונים, אוכל)