באנו לעזור


עם פריט מפתיע: שיטה קלה להפרדת חלמונים מחלבונים

עבור אופים מתחילים (ובואו נהיה כנים, אפילו בקרב מנוסים), הפרדת חלמונים מחלמונים יכולה להיות תהליך מבולגן ומסובך. בפעם הבאה שתמצאו את עצמכם במצב הזה, הנה טריק פשוט לייעול התהליך (אוכל, באנו לעזור)

1
| כיכר אוכל |

תכל'ס, כמה זמן ביצים קשות מחזיקות?

בביצים רגילות, שאינן מבושלות, זה פשוט וקל. יש תאריך שמוטבע עליהן ונותן לנו את התשובה לשאלה: עד מתי נוכל ליהנות מהן. אבל מה הדין לגבי ביצים קשות? ובכן, חברים, זה תלוי באחסון (אוכל, באנו לעזור)

3
| כיכר אוכל | עריכה: שרי ברינר-שיפמן |

שפית: הכלי היחיד שצריך להחליף כל שנה

מחבת איכותית או תבניות רב פעמיות יכולות להחזיק מעמד לנצח, אך יש כלים שזקוקים להחלפה בתדירות גבוהה. לפני שאתם מסתערים על ארונות המטבח, השפית אינה גרטן ממליצה להתחיל בקטן (אוכל, באנו לעזור)

כיכר אוכל | עריכה: שרי ברינר-שיפמן |

הטריק שישדרג את הירקות בתנור שלכם

מעדיפים לוותר על שימוש במחבת פסים כדי לחסוך את הניקוי המתיש שלו? מתחלחלים מהמחשבה על תנור שפועל זמן רב ומחמם את כל הבית? הנה הדרך הקלה ביותר לשדרוג הצלייה שלכם (אוכל, באנו לעזור)

כיכר אוכל |

באנו לעזור

מאחסנים חמאה במקרר? יתכן שאתם טועים

מאחסנים חמאה במקרר (ונאבקים בה בכל מריחה על הטוסט בארוחת בוקר)? או שומרים אותה על השיש, מוכנה ומזומנה לכל שימוש? אם אתם הטיפוסים מהסוג הראשון (וגם אם לא), כדאי שתקראו (אוכל)

3
| כיכר אוכל |

כך תשמרו על עוגיות רכות וטריות לאורך זמן

נשנוש עוגיה חמה שיצאה מן התנור, הוא תענוג לא קטן. החסרון? אתם נוגסים באותה עוגיה למחרת והיא קשה ויבשה. כמה טוב שיש לנו כמה טריקים בשרוול שיאריכו את חיי העוגיות הביתיות שלכם (אוכל, באנו לעזור)

3
| כיכר אוכל |

זהו הסוד להכנת פאי תפוחים מושלם

מכינים עוגת תפוחים בבית? השתמשו בשני סוגים של תפוחים והמאפה שלכם יצליח. אז איזה זנים מומלצים ואיך מוודאים שהם אכן טובים מבפנים כמו שהם יפים מבחוץ? (אוכל, באנו לעזור)

כיכר אוכל |

באנו לעזור

אחת ולתמיד: זו הדרך הנכונה להכין ביצים קשות

אנחנו שמים אותן בסיר, מכסים במים, מדליקים את האש ומתפללים שנהיה חכמים מספיק לכבות אותה בזמן. למה לחיות בחששות כבדים מפני תאונת ביצים שבושלו יותר מדי כשאפשר אחרת? אחת ולתמיד: זו הדרך הנכונה להכין ביצים קשות (אוכל)

23
| כיכר אוכל |

הטריק הגאוני לניצול מקסימלי של שאריות אוכל

מומחית הבישול, אינה גרטן, מספרת כי היא משתמשת בשאריות של מרק עגבניות וחצילים, כרוטב לפסטה אפויה בתנור עם עגבניות וחצילים של יום המחרת. זו רק דוגמא לשיטה הגאונית שלה (אוכל, באנו לעזור)

2
| כיכר אוכל |

מסתבכים עם שימוש בניילון נצמד? הנה טריק שיקל עליכם

כל רצונכם הסתכם בחיתוך פיסת ניילון נצמד כדי לארוז את ארוחת הצהריים למחר, אך בידכם נותר מין כדור ניילון המושלך לפח ואתם עוברים לנסיון שני. הפתרון: לאחסן את הגליל במקפיא. למה זה עובד? (אוכל)

כיכר השבת |

כך תדעו אם הביצים שיש לכם במקרר עדיין טובות לשימוש

כולנו חווינו את זה: ניגשנו למקרר כדי לקחת כמה ביצים ולהכין מהן חביתה לארוחת בוקר, ואז הבנו שאין לנו מושג אם הן טריות והספרות העמומות על קליפתן לא עוזרות. הנה מבחן שיעזור במקרה זה (מדריך, אוכל)

5
| כיכר השבת |

באנו לעזור

מסתבר שעד היום כתשנו את השום לא נכון

מקלפים ואז מכניסים את שן השום לכותש? תשובה לא נכונה. זוהי הדרך הכי יעילה לקלף ולכתוש שום בלי לסבול מטרחה כפולה של קילוף וכתישת השום - אפשר לעשות את שתי הפעולות בו זמנית. כן, מסתבר שעד היום כתשנו את השום לא נכון

12
| כיכר אוכל |

באנו לעזור

מסתבר שאנחנו לוחצים על האבוקדו במקום הלא נכון

מסתבר שאנחנו לוחצים על אבוקדו במקום הלא נכון וכך באמת צריך לבדוק אם האבוקדו בשל מספיק כדי להתחיל לעבוד איתו. מדריך משנה-חיים (באנו לעזור, אוכל)

6
| כיכר אוכל |

באנו לעזור

אז מה עושים עם שמן טיגון בתום השימוש?

עמדתם לטגן שניצלים אליפות ועכשיו יש לכם סיר מלא בשמן טיגון. כלל ראשון: לא משנה מה, אל תשפכו אותו לכיור. מה כן? הנה המדריך המלא כיצד להיפטר נכון משמן טיגון ועם איזה שמן אפשר לעשות שימוש חוזר ללא חשש (אוכל)

11
| כיכר אוכל |

באנו לעזור

לא תאמינו כמה קל להכין את העוגות האלה

כלומר, הן רק נראות מסובכות. עם הטריק הזה, לא תאמינו כמה קל להכין אותן - ולפרק אותן! - ובעיקר תתהו איך לא חשבתם על זה קודם. מדריך וידאו לגזור ולשמור (באנו לעזור, אוכל)

20
| כיכר אוכל |

למה להסתבך?

טריק להכנת רוטב פסטה ביתי תוך 5 דקות

כי בעולם מושלם היינו מגישים אותה עם רוטב בולונז שהכנו לגמרי בעצמנו, אבל למי יש זמן? אז קבלו טריק שיתקתק לכם רוטב עגבניות ביתי מושלם תוך 5 דקות (מתכונים, אוכל)

1
| כיכר אוכל |

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר