בתקופה האחרונה, חלה ירידה חדה באחוזי ה'חלק' בשחיטות הבקר על אדמת פולין, מה שהביא את מערכות הכשרות לחפש אלטרנטיבה. בבד"ץ קהילות פסלו את דרום אמריקה (כשרות)
שיעורו השבועי של נשיא מועצת חכמי התורה, מרן הרב עובדיה יוסף, הוקדש אתמול להיסטוריה של מערכות הכשרות בארץ ישראל ● הרב עובדיה גילה כיצד נולד ההכשר "חלק": "האשכנזים הקלו בשחיטה, הספרדים החמירו וכך נהיה חותם "כשר" וחותם "חלק" ● וגם: כך הוחזרה העטרה ליושנה (ארץ)
"הבשר החלק הוא אכן למהדרין מן המהדרין, לא פחות מהבדצ"ים הנחשבים" - כך אומר הרב יונה מצגר במהלך ביקורו שערך במפעלי השחיטה בארגנטינה. וגם: הרב מצגר חושף את הטריקים של יבואני הבשר - המבריחים לישראל בשר טריפה המציף את השוק (בארץ)