![]() מתכון לסיגרים מרוקאים במילוי בשר פיקנטי כ' באדר תשפא | 04/03/21 | מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 2 תגובות מלי יהודיוף עם מנה מרוקאית קלאסית, כזו שכיף להגיש בין הדגים לבשר או יחד עם העיקרית בשולחן השבת: מתכון לסיגרים מרוקאים קראנצ'יים שמתפצפצים בכל ביס, במילוי בשר מתובל היטב. לטעם עשיר במיוחד, מזלפים מעל טחינה ורודה נהדרת וסילאן מתקתק (מתכונים לשבת, אוכל) ![]() מתכון לסלמון על כרוב מאודה ברוטב תפוזים ושום מעולה כ' באדר תשפא | 04/03/21 | מורן פינטו | עריכה: חיה כהן דג לשבת, קצת אחרת: מורן פינטו עם מתכון לנתחי סלמון מבושלים על מצע כרוב סגול ברוטב תפוזים ושום עדין וטעים (מתכונים לשבת, אוכל) ![]() מתכון לחלה ממולאת בפסטרמה וחרדל של מורן פינטו י"ג באדר תשפא | 25/02/21 | מורן פינטו | עריכה: חיה כהן מורן פינטו דואגת שגם החלות בסעודת הפורים ובשבת פורים יביאו שואו רציני ואופה חלה במילוי פסטרמה בקר וחרדל גרגירים. התוצאה האדירה תשטוף אתכם במחמאות למרות שלא באמת התאמצתם (מתכונים, אוכל) ![]() מתכון לפרפה קרם חלווה עם שבבי וופל ואגוזי פקאן - פרווה ו' באדר תשפא | 18/02/21 | מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 3 תגובות מלי יהודיוף עם מתכון לפרפה - קינוח אישי שמורכב משכבות של שבבי וופל, קרם חלווה מדהים מטחינה גולמית וסילאן ואגוזי פקאן מסוכרים וגרוסים. לכל הטוב הזה, אנחנו מוסיפים מקרונים וזילוף של סילאן. הקינוח פרווה, אך אפשר להכין אותו גם בגרסה חלבית (מתכונים לשבת, אוכל) ![]() מתכון למפרום: סנדוויץ' תפוחי אדמה במילוי קציצת בשר עסיסית כ"ח בשבט תשפא | 10/02/21 | מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן מלי יהודיוף עם מתכון למפרום - הגרסה המושקעת והטעימה בטירוף של הטריפולטאים לקציצות: קציצת בשר עסיסית ומתובלת היטב שמטוגנת בין שתי פרוסות תפוחי אדמה נימוחים ועוברת לבישול ברוטב עגבניות משגע. עיקרית ותוספת במנה אחת חגיגית במיוחד (מתכונים לשבת, אוכל) ![]() מתכון לפלפלים חריפים ממולאים בדגים ועשבי תיבול כ"ב בשבט תשפא | 04/02/21 | מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן הדגים והפלפלים החריפים מחליפים תפקידים במנה מתוחכמת ויפה לשולחן השבת של מלי יהודיוף: הפלפלים החריפים דומים בצורתם לדגים ארוכים וכאן הם ממולאים בתערובת דגים עשירה ומתובלת היטב והכל מבושל ברוטב אדום משגע. סינרגיה מופלאה של טעמים (מתכונים לשבת, אוכל) ![]() מתכון לפאי פירות במילוי קרם פטיסייר פרווה ומפנק ט"ז בשבט תשפא | 29/01/21 | מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 2 תגובות מורן פינטו עם קינוח מושלם לשבת, בגרסת פרווה כמובן: קלתית פריכה, מלאה בקרם פטיסייר סמיך ומתוק והמון פירות טריים מעל. מתכון לפאי פירות במילוי קרם פטיסייר שכל אחד יכול להכין (מתכונים לשבת, אוכל) ![]() מתכון לסלמון אפוי ברוטב פלפלים קלויים אקסטרה קרמי ט"ו בשבט תשפא | 28/01/21 | כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 1 תגובות אין כמו נתחי סלמון אפוי לארוחה מזינה וטעימה - וכאן הם מגיעים בתוספת רוטב מופלא של פלפלים קלויים. מסוג המנות שכיף להפציץ איתן בסעודות שבת או חג ובאירוח, כשבפועל לא התאמצתם בכלל (מתכונים לשבת, אוכל) ![]() מתכון ליאפצ'יק - קוגל משכבות תפוחי אדמה ובשר ט"ו בשבט תשפא | 28/01/21 | מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 1 תגובות יש קוגל אטריות וקוגל תפוחי אדמה ויש את היאפצ'יק, המלך. קוגל תפוחי אדמה שמשודרג באמצעות שכבת בשר נדיבה במרכז. לזניה יהודית, אם תרצו. מורן פינטו עם מתכון ליאפצ'יק - קוגל משכבות תפוחי אדמה ובשר (מתכונים לשבת, אוכל) ![]() מתכון לפילה טונה ממולא עשבי תיבול ברוטב פלפלים חריף ט"ו בשבט תשפא | 28/01/21 | מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן פילטים של טונה בשרניים ועסיסיים ובתוכם מילוי פטרוזיליה וכוסברה לימוני, רענן ומתובל היטב, עטופים ברוטב פלפלים חריף ומדהים שרק מחכה לחלה שתטבלו בו. מנת פתיחה יפהפייה לשולחן השבת (מתכונים לשבת, אוכל) | ![]() |