סעודה מפסקת 9 תוצאות

סעודה מפסקת

עוף עם אורז וגזר בסיר אחד
מתכון לסעודה המפסקת: עוף עם אורז וגזר בסיר אחד
ח' בתשרי תשפא | 26/09/20 | מורן פינטו | עריכה: חיה כהן

מורן פינטו עם מתכון לתבשיל מזין ומהיר של עוף עם אורז וגזר שמכינים בסיר אחד. מושלם לסעודה המפסקת (מתכונים, אוכל)

קרפלך פשוטים להכנה, אך יפים וטעימים
מתכון לקרפלך פשוט וקל בטעם של בית סבתא
ח' בתשרי תשפא | 26/09/20 | מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 1 תגובות

את הקרפלך, כיסוני הבצק הממולאים שנוהגים לאכול בערב יום כיפור, אפשר לקפל בשלל צורות - והנה אחת יפה וקלה. מתכון לקרפלך במילוי כבד של מורן פינטו. מגישים בתוך מרק עוף (מתכונים, אוכל)

מג'דרה
מתכון למג'דרה - סעודה מפסקת לצום תשעה באב
ח' באב תשפ | 29/07/20 | מורן פינטו | 5 תגובות

אם המשיח יחליט לדחות את הגעתו - חלילה וחס - וניאלץ לצום, זו המנה המדויקת שתקל עלינו את הצום הארוך. מתכון למג'דרה מזינה וטעימה - סעודה מפסקת מתבשיל אחד (מתכונים, אוכל)

קרעפלאך במילוי כבד עוף עם מרק צח
מתכון לקרעפלאך במילוי כבד עוף עם מרק צח
ח' בתשרי תשפ | 07/10/19 | מורן פינטו | 11 תגובות

השפית מורן פינטו עם מתכון לקרעפלאך מסורתיים - כיסוני בצק טעימים במילוי כבד שמגישים בתוך מרק עוף צח. את הקרעפלאך נוהגים לאכול בשלושה ימים: בערב יום הכיפורים, בהושענא רבה ובפורים. המשותף לימים אלו הוא שמדובר בימים חגיגיים, אך אינם נחשבים כיום טוב של ממש. לכן אוכלים בהם קרעפלאך, שהוא בעצם בשר - לרגל החגיגיות שמכוסה, כי זה לא לגמרי חג (מתכונים, אוכל)

תבשיל קוביות בשר וארטישוק ירושלמי
מתכון לתבשיל קוביות בשר ובטטה קסביה - ארטישוק ירושלמי
ח' בתשרי תשפ | 07/10/19 | אושרית אברג'יל

ארטישוק ירושלמי הוא כוכב של ממש במטבח המרוקאי ומכונה בפי יהודי צפון אפריקה "בטטה קֶסְבִּיָיה", שמשמעותו בערבית מרוקאית הוא: תפוח אדמה של קנה, מאחר וגבעול הצמח מזכיר בצורתו קנה (מתכונים, אוכל)

תפוחי אדמה ופטריות אפויים
מתכון לתפוחי אדמה ופטריות אפויים של אושרית אברג'יל
ח' בתשרי תשפ | 07/10/19 | אושרית אברג'יל | 4 תגובות

תוהים מה תכינו לארוחה מפסקת? אל תשברו את הראש. קבלו מאיתנו מתכון לתפוחי אדמה מתובלים הנצלים בתנור יחד עם פטריות שמוסיפות עניין. ניתן להגישם עם שמנת חמוצה או עם עוף. פשוט, קל, טעים (מתכונים, אוכל)

מרק חרירה
מתכון למרק חרירה שמתאים לסעודה מפסקת ולא רק
ז' בתשרי תשפ | 06/10/19 | אושרית אברג'יל | 10 תגובות

הסתיו פה וזו שעתם היפה של המרקים. והפעם בתפריט, מרק חרירה מהמטבח המרוקאי. חרירה שמו. מרקמו של המרק חלק וקטיפתי בדיוק כמו משי. יש בו עדשים, בשר ואטריות והוא מהווה ארוחה שלמה בסיר אחד (מתכונים, אוכל)

קרעפלאך ברוטב עגבניות
מתכון לקרעפלאך ברוטב עגבניות שירעננו לכם את החיך
ז' בתשרי תשפ | 06/10/19 | כיכר אוכל | 5 תגובות

הרי לכם דרך מקורית לאכול קרעפלאך בסעודה המפסקת שלפני יום כיפור: עם רוטב עגבניות. אין סיכוי שהקומבינציה הזו עלתה בדעתכם (ובצדק) ובשביל זה יש את אושרית אברג'יל שעם מתכון לבצק של מורן פינטו רקחה מנה מהממת (מתכונים, אוכל)

קרעפלאך ומרק עוף
מתכון לקרעפלאך ומרק עוף של מורן פינטו
ח' בתשרי תשעט | 17/09/18 | מורן פינטו | 2 תגובות

כי איך אפשר בלי "הרביולי היהודי", כלומר הקרעפלאך, בסעודה המפסקת של ערב יום כיפור? נוהגים לאכול את הקרעפלאך משלל סיבות. הנה אחת מהן: א. ערב יום כיפור אינו נחשב ליום טוב של ממש לכן אוכלים בו "בשר מכוסה" שהוא למעשה הקרעפלאך. במקרה הזה, הם כיסוני בצק במילוי כבר עוף נימוח (מתכונים, אוכל)