אחרי חודש וחצי

נפטר החייל שנפצע מ-RPG בעזה ונדבק בפטרייה מסוכנת

לפני כחודש וחצי, חייל מילואים, בשנות ה-20 לחייו, נפצע בלחימה ברצועת עזה מפגיעת RPG וסבל מזיהום חריף לאחר שנדבק בפטרייה מסוכנת. הבוקר הוא נפטר בבית החולים (צבא)

11
| ב. ניסני |

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

גידול הפטריות, בדיקת החרקים, השטיפה בבריכה והשפשוף עם 12 מברשות כפול 2 | מומחה הכשרות הרב יסף דורפמן בסרטון מיוחד על התהליך הארוך שעוברות הפטריות במפעל בסין, משלב הגידול דרך הג'קוזי ועד לצלחת שלכם | ההמלצה: פטריות רק עם כשרות טובה • צפו (מעניין)

15
| חזקי שטרן |

לאחר מות הלוחם שנדבק

לוחמים נדבקו בזיהומים בעזה; חלקם במצב קשה מאוד

כעשרים חיילי צה"ל מאושפזים באחד מבתי החולים, לאחר שנדבקו בפטריות וזיהומים ברצועת עזה | חלקם מאושפזים בטיפול נמרץ, במצב קשה מאוד (צבא)

10
| קובי אטינגר |

באנו לשדרג

יפה ומאפה: בצק פילו במילוי פטריות וערמונים

והשבוע, ב"מבשלות בכיכר", מורן פינטו יוצרת מנה אלגנטית של מאפה פילו הממולא בפטריות (תזכורת: לא שוטפים אותן ורק מנגבים, כדי לשמור על הבשרניות שלהן במיטבה) המטוגנות עם בצל וערמונים שמוסיפים טעם אגוזי משובח. קיפול הבצק מעט מאתגר, אך קל לביצוע כשמבינים את הרעיון העומד מאחוריו. בהצלחה ובתאבון, כמובן (מתכונים, אוכל, כיכר TV)

2
| כיכר אוכל |

מה נאכל היום?

הקץ להתבשרות: מתכון לשניצל פטריות קריספי

זה שניצל, אבל לא כמו שאתם מכירים אותו, אלא בגרסה צמחונית, חלבית (או פרווה, אם תרצו) והיא פריכה, עסיסית וממכרת בדיוק כמו שניצלים רגילים שאתם עומדים ומנשנשים ישר מהמחבת בזמן הטיגון (מתכונים, אוכל)

1
| כיכר אוכל |

היו רעילות

שלושה אכלו מרק פטריות ואושפזו: אחד מהם במצב קשה

שלושה בני אדם אושפזו בימים האחרונים בשל אכילת מרק עם פטריות רעילות שליקטו בשבוע שעבר באזור ירושלים. אחד מהם במצב קשה מאד, מורדם ומונשם (בארץ)

כיכר השבת |

מה נאכל היום?

טורטיה עם פטריות, בצל ותערובת גבינות ניגרות

והשבוע, ב"מבשלות בכיכר", מורן פינטו יוצרת ארוחת ערב ערבה לחיך, ממצרכים שיש בכל בית, ללא צורך בקפיצה לסופרמרקט: טורטיה הממולאת בפטריות, בצל וגבינות ואז מטוגנת במחבת או נאפית, לקבלת מרקם קריספי - וכבונוס, היא מסבירה כיצד לבחור את הפטריות המשובחות ביותר ואיך "לשחק" עם המתכון (מתכונים, אוכל, כיכר TV, מבשלות בכיכר)

12
| כיכר אוכל |

התוספת שתופסת

קלאס באפס מאמץ: פטריות צלויות בבלסמי וטימין

חושבים שפטריות טובות רק כתוספת לפיצה או סלט? כנראה שלא ניסיתם את המתכון הזה. הוא בשרני (ופרווה), טעים ומוכן תוך 30 דקות - הליווי האידיאלי לכל מנה עיקרית, מסטייק ועד פסטה. והשוס: דיאטטי ועוזר לנו לא לנשנש דברים שנתחרט עליהם אחר כך (מתכונים, אוכל)

2
| כיכר אוכל |

שיגעון במחבת: טונה אדומה מוקפצת עם פטריות ובצל ירוק

והשבוע, ב"מבשלות בכיכר": טונה אדומה מוקפצת עם פטריות שונות ובצל ירוק - מנה שניתן להגיש אף כתוספת לדג המרכזי בליל שבת. את הטונה ניתן, כמובן, לרכוש אצל דייגים ויש לה סוגים ומחירים מגוונים, אך גם בסופר הקרוב לביתכם תוכלו למצוא אותה ובטעם משובח להפליא (מתכונים, אוכל, כיכר TV)

6
| כיכר אוכל |

אנחנו כבר לא מפחדים להכין ריזוטו בעצמנו

זו אחת מהמנות האיטלקיות המתנשאות האלה, עם יותר מדי הוראות ושלבים ורכיבים מוזרים כמו "אורז ארבוריו". אבל היי, בשביל זה אנחנו כאן ויחד נצלח את האתגר בשלום (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

באנו לעזור

איך מכינים פטריות מוקפצות כמו שצריך? בואו

אם ניסיתם להקפיץ פטריות והן יצאו רוויות בנוזלים, מכווצות ובלתי מרשימות בעליל - אל ייאוש. אנחנו נסביר לכם איך עושים את זה נכון. מתכון לפטריות מוקפצות מושלמות - שמלווה אתכם מבחירת המחבת ועד לרגע שמכבים את האש (מתכונים, אוכל)

1
| כיכר אוכל |

באנו לשדרג

ארוחה לכל דבר: טוסט פטריות עשיר

לעתים, כשהטמפרטורות עולות, לא מתחשק לנו להעמיד סירים ולצרוך מאכלים כבדים. או אז אנו בוחרים בנתח נאה של לחם קלוי עם תוספות מעל. לפעמים מדובר באבוקדו וביצה קשה, לפעמים בעגבניות צלויות עם שמן זית ובזיליקום, אך לאחרונה, אנו חוזרים שוב ושוב למתכון הפשוט הזה של טוסט פטריות, שמרגיש יותר כמו מנה עיקרית ופחות כמו חטיף, כי הוא חם, מנחם ומלא בטעם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל |

מתכונים לשבועות

רוטב לפסטה או תוספת לפירה: פטריות מוקרמות

מורן פינטו עם תבשיל פטריות ושאלוט עסיסי וסמיך שאפשר להגיש כרוטב לפסטה וניוקי או כתוספת מעל פירה ואפילו אורז (אוכל, מתכונים)

מורן פינטו |

התוספת שתופסת

פטריות קריספיות שמשדרגות כל מנה בטירוף

אנחנו אוהבים פטריות. אנחנו אוהבים אותן בכריכים. אנחנו אוהבים אותן בריזוטו. אנחנו אוהבים אותן בסלטים. אבל כחטיף לבד? כאן נכנס המתכון הזה לתמונה. מקפיצים פטריות בשמן זית, מלח, שום ומעט חומץ ואז צולים אותן באטיות בתנור. הן מקבלות פריכות שהופכת אותן לחטיף האידאלי לנשנוש, אחד כזה שלא הורס את הדיאטה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל |

מה נאכל היום?

גאלט פטריות מוקרמות יפהפה וטעים

גאלט הוא "טארט" מבצק חופשי, עם מילוי מלוח או מתקתק. אחת הסיבות שבגינן אנו אוהבים אותו היא כי אינו דורש תבנית מיוחדת. פשוט מקפלים את שולי הבצק מעל עצמו כדי שיכיל את כל המלית ומקבלים קצוות פריכים ורוטב נוטף שמשתלבים נפלא יחדיו (מתכונים, אוכל)

1
| כיכר אוכל |

מה נאכל היום?

פונדו פטריות וגאודה שוויצרי - שיאחד את כל המשפחה סביב השולחן

הפונדו הוא מעין מטבל סמיך המורכב על פי רוב מגבינה מותכת ומוגש למרכז השולחן, כך שכל סועד טובל בו את לחמו והוא מאגד את המשתתפים בארוחה. אנו מכינים את פונדו הפטריות והגאודה שלנו במחבת (אין צורך במכשירים מיוחדים). תוכלו להשתמש גם בשאריות לחם ולקלות אותן בטוסטר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל |

ארוחה מהירה

כשמדברים על פסטה עסיסית, מתכוונים לזה

כשמדברים על פסטה עסיסית, מתכוונים לזה: מתכון לפסטה ברוטב שמנת פטריות תוך 20 דקות שכל אחד צריך לדעת להכין כי פשוט אין דרך לעשות את זה לא נכון. מסוג המנות שכל המשפחה תאכל בשמחה ומכינים באפס מאמץ. מדריך וידאו שלב אחר שלב - צפו (מתכונים, אוכל)

2
| כיכר אוכל |

התוספת שהולכת עם הכל: פטריות מוקפצות

מדובר בתוספת הכי גמישה בספר או ארוחת בוקר / צהריים / ערב הכי קלה שיש כשהופכים את הפטריות לטופ על לחם קלוי. מתכון לפטריות מוקפצות ברוטב פיקנטי. לא משנה מה השעה, הן תמיד רעיון טוב (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל |

לגזור ולשמור

רוטב פטריות עשיר לפסטה או לבורקסים

לא יותר מ-10 דקות הכנה יידרשו לכם כדי להכין את הרוטב הנהדר הזה ששייך לקטגוריית "לגזור ולשמור". תוכלו לערבב בתוכו כל סוג של פסטה, להגיש איתו בורקסים עם מגוון רחב של מילויים או כמטבל לצד טוסטונים מבגט (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל |

ארוחה מהירה

כשהתוספת הופכת לדבר האמיתי: פטריית פיצה

מתכון לפיצה שהבסיס שלה הוא פטריית פורטבלו ענקית - והתוספות עליכם. ארוחה טעימה ומהירת הכנה ללא התעסקות מיותרת עם בצק וטיפ שימנע מהצטברות נוזלים בתחתית הפטרייה בזמן האפייה. תוך חצי שעה על שולחנכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל |

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר