אה לה פלנצ'ה: מתכון לפסטה עם ירקות קלויים

כמה היינו רוצים להשקיע יותר זמן בבישולי מופת, אך מה לעשות שהחיים מתעקשים להתערב? אם בכל זאת תרצו להשיג תוצאה לא פחות ממרשימה במינימום מאמץ, המתכון הזה בשבילכם: פסטה עם חיתוכי ירקות קלויים או כמו שהאיטלקים קוראים לזה: פסטה אה לה פלנצ'ה (מתכונים, אוכל)

פסטה עם ירקות בגריל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 חבילת פסטה
  • 1 גמבה אדומה
  • 1 גמבה כתומה
  • 1 גמבה צהובה
  • 5 פטריות טריות
  • 200 גרם גבינה בולגרית / מלוחה
  • 10 זיתים מגולענים
  • 4 שיני שום
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל

אופן הכנת פסטה עם ירקות קלויים:

רגע לפני: כמה היינו רוצים להשקיע יותר זמן בבישולי מופת, אך מה לעשות שהחיים מתעקשים להתערב? אם בכל זאת תרצו להשיג תוצאה לא פחות ממרשימה במינימום מאמץ, המתכון הזה בשבילכם: פסטה עם חיתוכי ירקות קלויים או כמו שהאיטלקים קוראים לזה: "פסטה אה לה פלנצ'ה".

הכנת הירקות הקלויים:

• מחממים תנור על חום גבוה של 200 מעלות.

• פורסים את הפטריות (ללא הרגל) והזיתים לפרוסות, חותכים את הגמבות לרצועות/קוביות וכותשים את השום.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה, משטחים עליה את הגמבות והפטריות, יוצקים מעל את שמן הזית וקולים בתנור שחומם מראש במשך 15 דקות עד שהירקות משחירים במקצת בצידיהם.

הכנת הפסטה:

• מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן שעל האריזה.

• בתום הבישול, מניחים בכיור מסננת גדולה ושופכים לתוכה את הפסטה. מנערים ומקפיצים את הפסטה, כדי לסנן היטב מכל הנוזלים, אך לא שוטפים! ניתן לזלף מעל מעט שמן זית כדי למנוע הידבקות של הפסטה את לשנייה.

• חותכים לקוביות את הגמבות והגבינה הבולגרית / המלוחה.

אופן ההגשה: סמוך להגשה מאחדים בקערה אחת את הפסטה, הירקות הקלויים, השום הכתוש, טבעות הזיתים וקוביות הגבינה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר