המרוקאים משתגעים עליו: מתכון מדהים לקוסקוס

בין שאר המאכלים שהביאו יוצאי צפון אפריקה, הקוסקוס זוכה למעמד בכורה • מורן פינטו מגישה את המתכון המקורי, הקוסקוס של אימא עם שדרוגים של המאה ה-21. מדהים. (אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
גן של ירקות על קוסקוס אקזוטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 חב׳ קוסקוס אינסטנט מבושלת לפי הוראות היצרן
  • 6 נתחי עוף ( כרעיים/ פולקעס)
  • 1 חציל חתוך לקוביות
  • 1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
  • 1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
  • 1 בצל סגול חתוך לקוביות
  • 1בצל לבן חתוך לקוביות
  • 2 קישואים מוצקים חתוכים לקוביות
  • 1 ראש שום מופרד לשיניים ללא קליפה
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
  • שמן זית
  • טימין

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות ; בתבנית חסינת אש מערבבים את כל הירקות החתוכים ( כדאי להקפיד על חיתוך שווה בגודלו)
מתבלים במלח פלפל תימין ומזלפים צעל את שמן הזית ; מערבבים היטב יחד.

יוצרים 6 שקעים ולתוכם דוחפים את חלקי העוף ( ז״א לא להניח מעל הירקות אלה בתוך) ; מזלפים מעל העופות תיבול ושמן
ומכנסים לתנור ל50-60 דק׳ ; מגישים לצד הקוסקוס המוכן.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר