איך לעבור את הקניות לחג בשלום?

לא רק חשבון נפש מצפה לנו בחודש הקרוב, אלא גם חשבונות הולכים ותופחים עם שלל הקניות לחג. כיכר השבת מציג: המדריך המלא

שפרה כהן | כיכר השבת |
אב ובנו בקניות (צילום: פלאש 90)

החגים בפתח. התחדשות, חשבון נפש, וגם...חשבונות הולכים ותופחים עם שלל הקניות לחג: ארוחות עשירות, מתכונים מושקעים, בגדים חדשים, כלים, מתנות ומה לא. אז איך עוברים את הקניות לחגים במינימום הוצאות אפשריות:

1. נכון לכל קנייה ובמיוחד לערבי חגים, יש להכין מראש רשימת קניות ולהיצמד אליה. לשם כך כדאי לעבור ולבדוק בבית כמה מוצרים שוכבים על המדפים כאבן שאין לה הופכין או עד שמתקלקלים, מתעפשים ונזרקים. הקפידו לקנות רק מצרכי מזון נצרכים ורק כמויות שנאכלות ולא נרקבות לאיטן במקרר.

2. אל תתפתו למבצעים. אם אתם צריכים- תקנו, אם לא- השאירו בחנות. ההנחות הן מלכודת דבש של רשתות השיווק. אל תניחו להם לרמות אתכם! כדאי לדעת כי חנויות רבות מעלות את המחירים מספר שבועות לפני החגים ואחר כך מכריזות על "הנחות ומבצעים" . בידקו היטב מה המחיר הסופי ולא כמה אחוזי הנחה הוא מקבל.

3. קנייה בתשלומים על מוצרי יסוד אסורה בתכלית האיסור. אם תשלמו בחודש הבא על מה שאכלתם בחודש הזה, מה תאכלו אז? נכון, זה הרבה יותר נחמד לחשוב על מאה חמישים שקלים לחודש ולא על שמונה מאות ₪ בבת אחת. אבל תשלומים גורמים לנו לאבד שליטה ובסופו של דבר לשלם סכומים גבוהים הרבה יותר.

4. כשאתם משווים מחירים, אל תשכחו לבדוק גם את הכמות ולא רק את המחיר. בכלל "אריזות חיסכון" כפי שהן מכונות ברשתות השיווק הן לא תמיד בדיוק כאלו. לפעמים קונים יותר מידי וחלק נזרק. לפעמים הכמות הגדולה יוצרת תחושה פסיכולוגית של שפע ואז צורכים יותר ושוב לא מרוויחים מאומה.

5. רצוי להגיע לקניות לבד. בלי הילדים ובלי חברים. אם בכל זאת גם הילדים מצטרפים אפשר להגביל את הקנייה המקומית לחטיף בעלות של 4-5 שקלים.

6. לא להגיע לקניות רעבים. אכלו טוב לפני שאתם יוצאים למסע רכישות (לא רק של אוכל) תחושת רעב יוצרת צורך של מילוי חסר וגורמת לנו לקנות עוד ועוד, החל מבגדים וכלה בכלי בית.

7. כדאי לחפש במדפים הנמוכים יותר. בגובה העיניים מונחים בדרך כלל המוצרים היקרים של החברות הממותגות. במאמץ קטן של התכופפות אפשר למצוא מוצרים זולים יותר וטובים- לא פחות

8. כדאי לדעת- כל רשת שיווק מוכנה להפסיד כסף על מספר מוצרים כדי למשוך אליה את הקונים. לכן, גם אם ראיתם מבצעים זולים בחנות אחת, אל תרוצו לקנות שם את הכל. שווה לעשות סקרי שווקים, לפעמים, אם מתארגנים מראש, משתלם לחלק את הקנייה בכמה מקומות ולחסוך מאות שקלים

קנייה מהנה ו..חסכונית!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר