איך מזהים קריאת מצוקה בכתב היד?

את המצוקה ששידר גיל-עד שאער הי"ד, לא הצליחו לזהות במשטרה. להבדיל, את מצוקתם של לא מעט בני נוער ניתן לזהות באמצעות כתב היד. תמר פינקלשטיין מסבירה (גרפולוגיה)

תמר פינקלשטיין | כיכר השבת |
(אילוסטרציה: שאטרסטוק)

בימים אלו כואבים כולנו את האירוע הנורא של רצח הבנים הקדושים הי"ד, שנחטפו ע"י בני-עוולה. הכאב מתעצם לנוכח הנער שקרא לעזרה, ואותת על מצב המצוקה, אולם לא נענה מיד. אנו מאמינים, אמנם, כי הייתה זו גזירת-שמים, אולם חלה חובת ההשתדלות למנוע אסונות, תוך קיום הצו האלוקי, "לא תעמוד על דם רעך".

להבדיל מכך, לצערנו, מצויים לא מעט ילדים ובני-נוער בסביבתנו ממש, שמצויים במצוקה. כאלה שמתמודדים עם קשיים כאלו ואחרים, חווים סבל נפשי עצום, או אף נתונים לאיום פיסי. לא תמיד אנו יודעים לזהות את המצוקה, ולא תמיד הם יודעים לקרוא לעזרה. רבים מהם מסתירים חוויות לא פשוטות שהם עוברים מבית או מחוץ. כיצד אם כן, נוכל אנו כהורים או כמחנכים לזהות את סימני המצוקה, מבעוד מועד ולפני שיהיה מאוחר?

ובכן, יש פעמים שבהן ניתן להבחין בקושי באופן חיצוני, ע"י צורת התנהגות יוצאת דופן, הסתגרות, דכדוך, ירידה בלימודים ובתפקוד, התפרצויות זעם, הזנחת המראה החיצוני, ירידה דרסטית במשקל או השמנה קיצונית ועוד.

לעומת זאת, יש מקרים לא מבוטלים בהם קשה מאד לזהות כי קימת בעיה אצל המתבגר, כיון שהוא מצליח להסוות אותה, והכל נראה בסדר כלפי חוץ. במקרים אלו, המתבגר לא מקבל טיפול או עזרה, כיון שאף אחד לא מודע למה שעובר עליו, והתוצאה עלולה להיות חלילה הרסנית.

כאן ניתן לרתום את כתב היד לטובת העניין. כידוע, הכתב הנו מראה למתחולל בנפש, ודרכו ניתן לזהות סימני טראומה, משבר, הצפה רגשית, סימני התמכרות וחלילה נטיות אבדניות ובעיות נפש שונות.

כדי שתוכלו לקלוט את איתותי המצוקה בזמן, מובאים בפניכם סימנים גרפולוגיים לזיהוי מצוקות בכתב שידליקו אצלכם נורות אזהרה, ויסייעו לכם לדעת מתי כדאי לפנות לאבחון גרפולוגי מעמיק וקבלת הכוונה לטיפול או הסיוע המתאים.

טיפים לזיהוי מצוקות באמצעות הכתב:

1. תמונת כתב מבולבלת , אי סדירות

2. מלים מסתבכות, אותיות עולות אחת על השנייה, כמו גם שורות.

3. כתב מפורק

4. אותיות שבורות

5. כתב רפוי ונגרר על הניר

6. קווי כיסוי וחיזוקי קו

7. תעלות לבנות בתוך הטקסט

8. צורה כפייתית של סדר במרחב ואותיות מסוגננות (כתב שנראה ממוחשב ומושלם).

דוגמה לכתב ש"זועק לעזרה" בצורה קיצונית:

תיאור: תעלות ורווחים מופרזים, מילים מפורקות, אותיות מכווצות, חוסר סדירות בולט בכתב היד, גודל וזווית משתנה באופן קיצוני, חזרות רבות ותיקונים על אותה האות באופן שאינו משפר את הקריאות, וכו'.

בהזדמנות זו, נמסור את תנחומינו למשפחות הנערים היקרים ש"קול דמיהם צועקים מן האדמה". זכרם לא ימוש מאתנו לעד.

תמר פינקלשטיין היא גרפולוגית מוסמכת מטעם האגודה לגרפולוגיה מדעית בישראל, מרצה ומעבירה קורסים בתחום.

tamarf.grapho@gmail.com

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר