החרדים נופלים בפח

רמת בית שמש: אסור יותר מ-120 נרשמים לקבוצה

שלושה שבועות לפני סגירת המכרזים לרמת בית שמש ג', מזהירים מומחים מפני התפתות לרישום מפוקפק לפרויקטים, ומסבירים: המכרז מאפשר לכל קבוצה להתמודד אך ורק על מגרש אחד קטן, ובנוסף - אסור לפצל עמותות. למרות זאת, ישנם כאלו שגובים דמי רישוי ממאות ואלפי משפחות (הבית החרדי)

אברהם הלוי | כיכר השבת |
דמי רישום ללא סיכוי. בית שמש (צילום: פלאש 90)

עשרות קבלנים השתתפו בשבוע האחרון בסיור הקבלנים שערך משרד השיכון ברמת בית שמש ג'-2, במסגרתו עומדות כ-1,800 יחידות דיור בימים אלו למכרז, בעוד כשלושה שבועות ייסגרו המעטפות, וימים ספורים לאחר מכן יתפרסו תוצאותיו.

על רקע זאת, מוצף הציבור החרדי בימים אלו בפרסומים שונים, בדבר רישום מאורגן ומרוכז לפרויקטים שונים. אלא שבפועל מסתבר, אין כלל אפשרות להתמודדות במכרז זה (של רמת בית שמש ג'-2) לקבוצות גדולות.

בחינת תנאי המכרז מגלה, כי בעוד שבעיר בחריש יכלה כל קבוצה להתמודד על שני מגרשים גדולים – בני 500 יח"ד כל מגרש, ואפילו עם אפשרות לזכייה במגרש שלישי, הרי שבבית שמש מדובר על מגרשים קטנים של 120 יח"ד לכל היותר, כאשר כל עמותה או קבלן מנועים מהתמודדות על מכרז נוסף. קרי, מגרש אחד בלבד לכל זוכה.

המשמעות הישירה לכך הינה, כי התנאים הללו, החמורים כאמור בהרבה מחריש, אינם מאפשרים כל התארגנות מרכזית שגודלה עולה על 120 נרשמים.

דף הסברים לציבור

חלק מהיזמים, מודים בכך ואינם מנסים לגבות 'דמי הרשמה' ממאות נרשמים, שאין עבורם סיכוי לדירה. כך שמואל ליאני יוזם פרויקט 'ערבים לדיור' (היחיד שמתחייב בכתב על המחירים נמוכים ברורים וקבועים), כבר הודיע, כי לא ירשום אף אחד מעבר ל-120 הנרשמים שהמכרז מאפשר.

על פי ליאני, על יתר המעוניינים ברכישה, להתאגד בעצמם ולהקים עמותה: "אני עצמי אמנם רושם רק 120, כי זה מה שהמכרז מאפשר, אבל אני פונה לציבור ומציע לאנשים להקים בעצמם עמותות רכישה. זה לא דבר מסובך. הוצאתי דף הסברים מיוחד לציבור, בכדי להקל עליהם, ואם מישהו זקוק לעצתי המקצועית ולניסיוני, אתן לו בשמחה ובלא תשלום".

לא למותר לציין, כי למרות העובדה שמדובר במספר גדול של יח"ד היוצא בס"ה, הרי שבפועל, העמותות יכולות להתמודד על מספר מצומצם ביותר, שהרי מתוך 1,800 יח"ד העומדות למכרז, מחציתן מיועדות לדיור בר השגה (מחיר למשתכן), וגם מבין ה-900 הנותרות, כ-450 מיועדות לקבלנים, ורק כ-450 מיועדות לעמותות, מה שאומר כי מדובר בכמות מצומצמת ביותר.

הציבור תמים

"לצערי, הציבור אינו מבין ומתפתה להבטחות שווא. משלם דמי רישום בסך מאות שקלים, שאין לו כל סיכוי לקבל עבורם תמורה כלשהיא", אומר ר' שמואל ליאני.

לדבריו, המפתח הוא לבדוק קודם כל מי האנשים העומדים מאחורי הפרויקט, מיהם גורמי המקצוע שמלווים אותו, ולא פחות חשוב - לוודא שהמחיר הוא ברור, ונכתב בחוזה. "אחרת תגלה פתאום שהדירה התייקרה בעשרות אחוזים, ולא יהיה לך מה לעשות, כי חתמת ושילמת כסף".

"אצלנו הנהלת הארגון היא בראשות ה"ה, רבי עזריאל אוירבעך, רבי ניסים בן שמעון ורבי מנדל שפרן - לצד הצוות המקצועי של משרד עורכי הדין 'מולכו-שמרון', הנחשבים לבכירי עורכי הדין בענף המקרקעין בישראל. הכסף מופקד אצלם. הם מנהלים את הפרויקט. עוקבים אחר ההוצאות והעברת התשלומים לקבלן המבצע ולשאר נותני השירותים. המקצועיות והנאמנות ללקוח היא הציר הסובב של כל הפרויקט", אומר ליאני.

זכאים? רוצו לפרויקט ותיק

אך בכל מקרה, לפני שניגשים להירשם, יש לזכור כי המדובר בפרויקט שטרם עלה על הקרקע, ולכן עדיף לבדוק האם בפרויקטים קיימים של מחיר למשתכן, ישנן עדיין דירות פנויות.

"אני אומר לזוגות זכאי משרד השיכון, עזבו את המכרז הנוכחי, רוצו לחפש דירות פנויות שנותרו במכרזי מחיר למשתכן ישנים ברמת בית שמש", אומר ליאני. "ישנם פרויקטים שהבנייה שלהם מתחילה כעת. המחירים שם זולים, בערכים שלפני שנתיים, והבנייה תסתיים בעוד שנה. לכו אליהם, חבל לפספס".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר